search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:20
MENU CLOSE

Σπουδαία νέα για τη μάχη κατά του AIDS

03.05.2019 16:55
Σπουδαία νέα για τη μάχη κατά του AIDS - Media

 

Εξαιρετικά αποτελέσματα στη μάχη κατά του AIDS αποκάλυψε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ γκέι ζευγαριών στην Ευρώπη, όπου το ένα μέλος είναι φορέας του ιού HIV.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η έρευνα έδειξε ότι αν το μέλος-φορέας του ιού ακολουθεί αντιρετροϊική θεραπεία, τότε αποτρέπεται η μετάδοσή του στο άλλο μέλος.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η έρευνα αποδεικνύει ότι η χρήση αντιρετροϊικής θεραπείας ώστε ο ιός να “εξαφανιστεί” από το σώμα του φορέα αποτρέπει και τη μετάδοσή του μέσω σεξουαλικής επαφής.

Η Άλισον Ρότζερς, καθηγήτρια στο University College London και επικεφαλής της έρευνας τόνισε ότι η μελέτη που αφορούσε σε 1.000 ζευγάρια γκέι ανδρών και απλώθηκε σε διάστημα οκτώ ετών αποδεικνύει ότι το ρίσκο της μετάδοσης του ΗΙV από άτομα που ακολουθούν θεραπεία σε άτομα που δεν είναι φορείς, «είναι μηδέν».

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι χάρη στην θεραπεία στο δείγμα της έρευνας αποτράπηκε η μετάδοση του ιού σε 472 περιπτώσεις μέσα στην οκταετία που διήρκεσε η έρευνα.

Τα στοιχεία της έρευνας αποτελούν ένα πολύ καλό νέο, καθώς τα τελευταία χρόνια, αν και οι θάνατοι λόγω AIDS έχουν μειωθεί και έχει αυξηθεί το ποσοστό των ατόμων που ακολουθούν αντιρετροϊική θεραπεία, κάθε χρόνο οι νέοι φορείς του HIV παραμένουν γύρω στα 1,8 εκατομμύρια

Πηγή: Yahoo!/Reuters

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10