search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:58
MENU CLOSE

Σκουρλέτης σε ΝΔ για επταήμερη απασχόληση: Αν είναι γκάφα να το πούνε

13.05.2019 14:20
Σκουρλέτης κατά Μητσοτάκη για «ρεσιτάλ υποκρισίας» με τη δημόσια υγεία - Media

 

Για «τοξική πολιτική» της ΝΔ έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, συζητώντας, σήμερα, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τον γραμματέα της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι πρόκειται για επιλογή εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας «για να κρύψει τον ταξικό προσανατολισμό της και τον ταξικό χαρακτήρα των προτάσεών της». Υπενθύμισε, επίσης, την κατηγορηματική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 15 Σεπτεμβρίου 2018, στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ, για επαναφορά της σχέσης αποχωρήσεων – προσλήψεων στο Δημόσιο στο πέντε προς ένα, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει, όπως είπε, τομείς όπως της υγείας, της παιδείας, της δημόσιας ασφάλειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κρίσιμη κατάσταση από πλευράς προσωπικού.

Σχολιάζοντας τη θέση του κ. Μητσοτάκη για την επταήμερη απασχόληση, είπε πως είναι συνειδητή επιλογή της ΝΔ η περαιτέρω αποδιάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι και η απαξίωση της 13ης σύνταξης και πρόσθεσε: «Αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαία, δεν είναι γκάφες. Αν είναι γκάφα να το πούνε, “άλλη μια γκάφα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας”. Δεν είναι κακό κάνεις να διδάσκεται από τα λάθη του. Αλλά εδώ πρόκειται για μία συνειδητή επιλογή να αποδιαρθρωθεί έτι περαιτέρω ο χώρος των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτό είναι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και αυτές τις απόψεις δεν τις ακούμε πρώτη φορά από τη Νέα Δημοκρατία».

«Τριάντα χρόνια ξήλωσαν, μέτρο το μέτρο, εργασιακές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών. Αυτά δεν είναι fake news. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία φοβάται μια στήθος με στήθος, κατά μέτωπο αντιπαράθεση, τόσο ο αρχηγός της όσο και τα στελέχη της. Γι’ αυτό επέλεξε και όλο το προηγούμενο διάστημα να μιλάει για άλλα ζητήματα, έξω από την ατζέντα της καθημερινότητας. Δεν ασχολείται με τις 120 δόσεις, με τη σύνταξη, με το δώρο, πότε θα μπει, αν θα μπει, με την ανεργία. Όλα αυτά μέχρι πρότινος δεν απασχολούσαν τη Νέα Δημοκρατία, την απασχολούσαν άλλα πράγματα. Ξέρετε γιατί; Διότι αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο των θέσεών της. Τη σύραμε στο πεδίο της πραγματικής αντιπαράθεσης και, βεβαίως, όταν λες ότι είμαστε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα μην κάθεσαι στις κερκίδες και πετάς φωτοβολίδες. Κατέβα στον στίβο των επιχειρημάτων. “Παίξε μπάλα” και να δούμε. Εγώ συμφωνώ ότι οι ευρωεκλογές είναι το “πρώτο ημίχρονο” λόγω του ότι δεν υπάρχει η έννοια της χαλαρής ψήφου. Είναι τέτοιο το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές που θα επηρεάσει τα μάλα το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές», κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:58