search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:37
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Δε θα μειωθούν οι συντάξεις – Καμιά απόλυση στο Δημόσιο

15.06.2019 06:48
Μητσοτάκης: Δε θα μειωθούν οι συντάξεις - Καμιά απόλυση στο Δημόσιο  - Media

 

Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει, επισημαίνοντας ότι το σχέδιό του προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη

Τόνισε επιπλέον πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και πως το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. Δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, για μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%., ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο.

“Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσίασει.

Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την ανάπτυξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι πολίτες στη Δυτική Αττική θα ωφεληθούν πρώτα από όλους, φέρνοντας ως παράδειγμα το Κερατσίνι.

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις»

Όσον αφορά στις συντάξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμιά απόλυση στον Δημόσιο Τομέα.

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες. Οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους. Επιπλέον, τόνισε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

Υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα, αντιθέτως θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες. Επίσης, αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.

Λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, που δεν υπάρχει πια

Η αξιολόγηση στο Δημόσιο πρέπει να γίνεται από τον προΐστάμενο, είπε, τονίζοντας ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει ήδη για γενικούς διευθυντές και οι οποίες έγιναν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ, ενώ υπογράμμισε πως λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, η οποία, όπως ανέφερε, πλέον δεν υπάρχει. Κατηγόρησε δε, τον κ. Τσίπρα για fake news και ότι διαστρεβλώνει τα όσα λέει.

“Δε θα είμαι «κλεισμένος” στο Μ. Μαξίμου

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε μήνα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι στόχος του είναι όσο μπορεί -μια φορά το μήνα, εάν είναι δυνατόν- να συζητά με τους πολίτες και να μην είναι «κλεισμένος» στο Μ. Μαξίμου σε προστατευμένο περιβάλλον από “συμβούλους – κόλακες”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Θα ζητήσω να επιστρέψουν οι εταιρικές καταθέσεις στην Ελλάδα

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα ζητήσει να επιστρέψουν οι εταιρικές καταθέσεις στην Ελλάδα, αφού θα δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις στη φορολογία και για επενδύσεις και για την επιβράβευση των εργαζομένων τους, ενώ σχετικά με τη φοροδιαφυγή είπε ότι θα στοχεύσει σε επιχειρήσεις, ζητώντας αποδείξεις από την ταβέρνα ή υδραυλικούς, και όχι από τα σούπερ μάρκετ για το χτίσιμο του αφορολόγητου.

Θετικές αναφορές για τους κ.κ. Στουρνάρα, Αβραμόπουλο και Πικραμμένο

“Ο Γ. Στουρνάρας είναι πολύ καλός κεντρικός τραπεζίτης είπε ο κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις σχέσεις της μαζί του, ενώ χαρακτήρισε πολύ καλό επίτροπο τον κ. Αβραμόπουλο.

Με θερμά λόγια μίλησε, όμως, και για τον Π. Πικραμμένο, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει εάν θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

 «Γιατί» δεν θα κάνω ντιμπέιτ με τον Αλ. Τσίπρα

Αναφορικά με το ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητροτάκης σημείωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει ντιμπείτ μόνο με τον πρωθυπουργό, αλλά αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς όπου όπως σημείωσε “ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει για τα πεπραγμένα του τα προηγούμενα χρόνια”.

Η ΝΔ είναι η μετριοπαθής πατριωτική δύναμη

Η ΝΔ είναι η μετριοπαθής πατριωτική δύναμη, επισημανε, τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τη ΝΔ και να μην επιλέξουν κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά ή στην άκρα δεξιά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:34