10/07/2020 00:48:24

«Γυρίζει» το κλίμα για την Boeing - Προς μαζική αγορά-έκπληξη 737 MAX από κορυφαία αεροπορική εταιρεία

«Γυρίζει» το κλίμα για την Boeing - Προς μαζική αγορά-έκπληξη 737 MAX από κορυφαία αεροπορική εταιρεία - Media

 

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης για την καταρρακωμένη φήμη της Boeing αχνοφαίνονται στον ορίζοντα του Παρισίο, με κορυφαία αεροπορική εταιρεία να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την αγορά 200 737 Max, ο στόλος των οποίων καθηλώθηκε διεθνώς μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν.

Ο «σεφτές», μετά από μήνες μηδενικών παραγγελιών, έγινε από την British Airways η οποία, στο πλαίσιο της Αεροπορικής Έκθεσης στο Παρίσι, δήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά 200 από τον στόλο των καθηλωμένων Boeing 737 MAX.

Η συμφωνία, ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν είναι αρκετή για την ανατροπή του κλίματος υπέρ της Airbus, με το νέο A321XLR να κερδίζει σειρά παραγγελιών.

Πάντως υψηλόβαθμο στέλεχος του βρετανικού αερομεταφορέα δήλωσε ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στη Boeing και περιμένουμε ότι το αεροσκάφος (το 737 MAX) θα επιτύχει να επιστρέψει στην υπηρεσία μέσα στους επόμενους μήνες».

Ο στόλος του μέχρι πριν λίγους μήνες κορυφαίου σε πωλήσεις αεροπλάνου της Boeing παραμένει καθηλωμένος μετά τη συντριβή ενός 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών, λίγους μήνες μετά από αντίστοιχο περιστατικό με αεροσκάφος της Lion Air στην Ινδονησία. Συνολικά 346 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα δύο περιστατικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.