search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:35
MENU CLOSE

Να αποσυρθεί το αρθρο 148 από το ν/σχ του υπ. Υποδομων ζητά ο Κ. Καρτάλης

30.03.2012 08:29
Να αποσυρθεί το αρθρο 148 από το ν/σχ του υπ. Υποδομων ζητά ο Κ. Καρτάλης - Media

Tην απόσυρση του Άρθρου 148 του Νομοσχεδίου του Υπ. Υποδομών «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες Διατάξεις» ζήτησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

Την απόσυρση του Άρθρου 148 του Νομοσχεδίου του Υπ. Υποδομών «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες Διατάξεις» ζήτησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό που προετοιμάστηκε από το ΥΠΕΚΑ και για το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε η διαβούλευση του. «Δεν είναι δυνατόν το ίδιο Υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) που σήμερα αλλάζει το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό (Ε.Χ.Τ.) του οποίου η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί, να υπογράφει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει,  το προταθέν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Άρθρο 148 με το οποίο ανατρέπεται πλήρως το Ειδικό Χωροταξικό.»

Στο Άρθρο 148 που έχει ως τίτλο «Χωροθέτηση οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων» προβλέπεται ότι σε νησιά με επιφάνεια 70-200 τ. χλμ η διατιθέμενη έκταση για την ανάπτυξη οργανωμένων τουριστικών υποδοχέων θα μπορεί να φθάνει το 1% της επιφάνειας τους, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στο Ε.Χ.Τ. ήταν από 0.15% έως 0.2% και αφορούσε νησιά από 90 τ. χλμ και πάνω. Με την αλλαγή του κριτηρίου της έκτασης στα 70 τ.χλμ, περιλαμβάνονται επίσης νησιά όπως η Σίφνος (73 τ.χλμ), η Μύκονος (85 τ.χλμ), η Σαντορίνη (75 τ.χλμ.), η Σύρος (84 τ.χλμ), η Αίγινα,(85 τ.χλμ), κ.α.

Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται αύξηση της παραθεριστικής κατοικίας στο 75% της δομούμενης επιφάνειας σε περίπτωση που ο υποδοχέας διαθέτει γήπεδο γκολφ ενώ ανατρέπεται η ενιαία δομή ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος καθώς δίνεται η δυνατότητα οι ειδικές τουριστικές υποδομές τις οποίες οφείλει να περιλαμβάνει να μην ορίζονται εντός της έκτασης του σύνθετου τουριστικού καταλύματος αλλά ακόμα και σε απόσταση από αυτό.

Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης «Οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν σταμάτησαν με τον παράκτιο οικισμό στον Αγιο Κοσμά που προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο του Ελληνικού αλλά δυστυχώς συνεχίζουν. Για ένα νησί 90 τ.χλμ. η διατιθέμενη έκταση για ένα οργανωμένο υποδοχέα τουριστικών δραστηριοτήτων θα είναι 900 στρ. όταν με το Ε.Χ.Τ θα ήταν 180 στρ.»

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:28