search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:28
MENU CLOSE

«Ούτε μία μπύρα σε νεοναζί» – Μετά το Όστριτς, ήρθε η σειρά της πόλη Τέμαρ

06.07.2019 13:52
«Ούτε μία μπύρα σε νεοναζί» - Μετά το Όστριτς, ήρθε η σειρά της πόλη Τέμαρ - Media

 

Ροκ φεστιβάλ δίχως μπύρα; Μία νέα μέθοδο φαίνεται να βρήκαν στην Ανατολική Γερμανία για να απωθήσουν τις συναυλίες νεοναζί. Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το φεστιβάλ στο Όστριτς, σειρά έχει τώρα η πόλη Τέμαρ.

Ένα ακόμη φεστιβάλ νεοναζιστικού ροκ είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο στην πόλη Τέμαρ, στη νότια Θουριγγία. Από ό,τι φαίνεται όμως οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν για ακόμη μία φορά… δίχως αλκοόλ.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ “Schild und Schwert” (μτφ.: ασπίδα και σπαθί) βρέθηκε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με μία απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στην πόλη Όστριτς της Σαξωνίας. Eπιπλέον η αστυνομία κατάσχεσε 4.200 λίτρα μπύρας κατόπιν δικαστικής απόφασης ενώ απαγορεύτηκε κάθε είδους αντιδιαδήλωσης κοντά στο συναυλιακό χώρο. Ο Μίχαελ Κρέμτσερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξωνίας, δήλωσε πως είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα ώστε να καταπολεμήσουν την ακροδεξιά στην περιοχή.

Σύμφωνη η δικαιοσύνη

Τώρα, δύο εβδομάδες μετά, με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου στη Βαϊμάρη πρόκειται να “στεγνώσει” και δεύτερο φεστιβάλ-πόλος έλξης νεοναζί. Οι δικαστές αποφάσισαν το απόγευμα της Πέμπτης ότι μία αυστηρή απαγόρευση κατανάλωσης σκληρού αλκοόλ και ο περιορισμός σε κατανάλωση ελαφριάς μπύρας, περιεκτικότητας το πολύ έως 2,5% αλκοόλ, δικαιολογείται, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία κλιμάκωσης, βίας και επεισοδίων.

Μάλιστα η αστυνομία νοίκιασε για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης το βενζινάδικο που βρίσκεται κοντά στο συναυλιακό χώρο – από το οποίο μέχρι τώρα προμηθεύονταν με αλκοόλ οι παρεβρισκόμενοι. “Στο βενζινάδικο θα στηθεί το επιτελείο της αστυνομίας και δεν θα είναι διαθέσιμο για την πώληση αναψυκτικών και αλκοόλ για τους νεοναζί”, δήλωσε ο υπ. Εσωτερικών της Θουριγγίας, Γκέοργκ Μάιερ την περασμένη Τρίτη.

Πηγή: Deutsche Welle

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15