search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:05
MENU CLOSE

Ελευθερία σημαίνει πρόσβαση με το πάτημα ενός κουμπιού

11.07.2019 14:06
Ελευθερία σημαίνει πρόσβαση με το πάτημα ενός κουμπιού - Media

 

Η τεχνολογία απελευθερώνει. Όχι μόνο, αλλά κυρίως. Ειδικότερα όταν «σπάει» συνήθειες δεκαετιών και δίνει τη χαριστική βολή στην επίμονη γραφειοκρατία που κοστίζει σε χρόνο και ταλαιπωρία στους πολίτες και χρήμα και διαφάνεια στο Κράτος. Οικονομία και διαφάνεια σημαίνει έμπρακτη απόδειξη τεχνολογικού εκδημοκρατισμού για πρόσβαση με δικαιώματα για όλους. Δηλαδή, με απλά λόγια, η τεχνολογία και η καινοτομία δίνει την λύση, η καθημερινή μας επαφή με το κράτος να γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού ή έστω με ένα τηλεφώνημα. Διαμορφώνοντας ένα τοπίο για μια Ελλάδα που αλλάζει με ανθρώπους που έχουν και το όραμα και τον τρόπο να το κάνουν.

Σύμφωνα με έρευνα η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία στην Ευρώπη των 28 στην ικανοποίηση των πολιτών της από τις υπηρεσίες του κράτους. Με αφορμή αυτό η εταιρεία Digital Consulting REBORRN δημιούργησε την ιδέα μιας εφαρμογής, μέσα από την οποία κάθε πολίτης θα έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση σε στοιχεία όπως οι μη φορολογητέες δαπάνες, τα δηλωμένα εισοδήματα προηγούμενων ετών, καθώς και στις οικονομικές οφειλές προς όλους τους φορείς του δημοσίου. Αυτό ορίζει μία σαφέστατη βελτίωση της αλληλεπίδρασης μας με τους δημόσιους φορείς και το κράτος.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής προτείνουν τη σταδιακή συγκέντρωση όλων μας των δεδομένων από τις διαφορετικές υπηρεσίες του κράτους σε ένα εύχρηστο περιβάλλον μιας εφαρμογής για κινητά, tablets και προσωπικούς υπολογιστές. Μέσα από αυτήν ο κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση σε όλα του τα πιστοποιητικά, από το πιστοποιητικό γέννησης και τη ληξιαρχική πράξη γάμου, μέχρι την κατάσταση ενσήμων του.

Πέραν της διαφανούς και φιλικής πρόσβασης στην πληροφορία, η ομάδα προτείνει και την απλούστευση των συναλλαγών μας με τις δημόσιες υπηρεσίες. Με την αξιοποιηση τεχνολογιών που είναι ευρεως διαθέσιμες εδώ και χρόνια, μπορούμε να απλοποιήσουμε διαδικασίες όπως η εξουσιοδότηση ενός φυσικού προσώπου μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο από ώρες σε λίγα λεπτά.

Πρόσβαση σε όλους

Επιπλέον, με το βλέμμα στις ομάδες πληθυσμού που έχουν μειωμένη εξοικείωση με την τεχνολογία, όλες οι παραπάνω λειτουργίες μπορούν να γίνουν προσβάσιμες μέσα από φωνητικές εντολές και τη χρήση τεχνολογιών αναγνώρισης φωνής. Τέλος, για την εξυπηρέτηση ερωτημάτων πολιτών, προτείνουν, αντι της φυσικής παρουσίας σε κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, υιοθέτηση φιλικών conversational interfaces με τον συνδυασμό συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπων, καθώς και λειτουργιών video conferencing για την επίλυση περίπλοκων ζητημάτων.

Οι λύσεις που μπορούν να αλλάξουν και αυτομάτως να αναβαθμίσουν την ζωή μας είναι απλές όπως το πάτημα ενός κουμπιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:03