search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:03
MENU CLOSE

Αρχισαν οι εκκαθαρίσεις στην ΕΡΤ

14.07.2019 07:02
Αρχισαν οι εκκαθαρίσεις στην ΕΡΤ - Media

 

Οταν αλλάζει η κυβέρνηση, εκτός της διοίκησης της ΕΡΤ οι αλλαγές παίρνουν σβάρνα μικρούς και μεγάλους.. Και σε αυτή την κατηγορία υπάγονται απλοί διευθυντές, αρχισυντάκτες, εκπομπάρχες κλπ και όχι μόνον η διοίκηση που σε ένα βαθμό είναι φυσιολογικό. Μάλιστα οι καθαιρέσεις ή αποχωρήσεις πάσης φύσεως στελεχών επέρχονται χωρίς να εξετάζεται εάν κάποιοι από αυτούς έκαναν καλά τη δουλειά τους ή είναι ικανοί επαγγελματίες, άρα θα πρέπει να αξιοποιηθούν και με τη νέα κατάσταση ανεξαρτήτως των πολιτικών αλλαγών.

Κάτι ανάλογο που γίνεται στα ιδιωτικά κανάλια.. Αν αλλάξει ένας διευθυντής ειδήσεων σπάνια αλλάζουν οι από κάτω εκτός κι εάν κριθεί ότι είχαν παίξει “πονηρό” ρόλο με τον προηγούμενο διευθυντή. Και φυσικά δεν παίζουν κανένα ρόλο οι πολιτικές πεποιθήσεις του κάθε εργαζόμενου.. Στην ΕΡΤ σημασία έχει τι χρώμα αίμα τρέχει στις φλέβες των στελεχών. Τώρα για τις καίριες θέσεις στο ραδιομέγαρο μετρά το γαλάζιο αίμα, ενώ έως πρόσφατα το ροζ αίμα..

Στο δια ταύτα.. Εκτός των γενικών διευθυντών ειδήσεων καθαιρέθηκαν η Ευγενία Πασχαλίδου που τοποθετήθηκε επί Σύριζα διευθύντρια στο newsroom των ειδήσεων, χωρίς να τυγχάνει και της αποδοχής πολλών συναδέλφων της.. Η καθαίρεσή της συνοδεύτηκε και με έκρηξη οργής από μέρους της. Στον Νίκο Μερτζάνη διαμηνύθηκε ότι θα έχει ρόλο μόνο στην εκπομπή του και για όσο αυτή θα διαρκέσει.

Ως γνωστόν χρημάτισε και διευθυντής ειδήσεων, μετά την αποχώρηση του Βασίλη Ταλαμάγκα. Την ίδια ώρα ολοκληρώνονται η μία μετά την άλλη οι μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ με αποτέλεσμα την αποχώρηση από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής παρουσιαστών εκπομπών (π.χ Νιφλής της πρωινής εκπομπής, Αρης Ραβανός κλπ ) ενώ τους ακολουθούν και αρκετοί συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου (ρεπόρτερ, βοηθοί σκηνοθέτες κλπ) που ήταν χρεωμένοι σε αυτές τις εκπομπές και πληρώνονταν από εταιρεία παραγωγής. Πόσοι θα επανέλθουν το Σεπτέμβριο από αυτούς; Μάλλον ουδείς…

Πηγή: enimerosi24.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:03