search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:44
MENU CLOSE

Η κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου μηνύει την Ελένη Ερήμου για το θάνατο του πατέρα της

15.07.2019 06:37
Η κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου μηνύει την Ελένη Ερήμου για το θάνατο του πατέρα της - Media

 

Τέσσερις μήνες αφότου έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, η κόρη του Κατερίνα προσφεύγει κατά της Ελένης Ερήμου υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα της. Η κ. Γιαννακοπούλου μέσω του δικηγόρου της οικογένειας Αλέξη Κούγια κατέθεσε στις 4 Ιουλίου μήνυση κατά της γνωστής ηθοποιού, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα « Πρώτο Θέμα».

Η μήνυση

Όπως δηλώνει η κόρη του πρώην προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ σε αυτήν: «Μηνύω την Ελένη ερήμου διότι τέλεσε το αδίκημα της έκθεσης του πατέρα μου Αθανασίου Γιαννακοπούλου σε κίνδυνο ζωής, κατά άρθρο 306 του Π.Κ. άλλως, επικουρικά, διότι παρέλειψε με πρόθεση να προσφέρει βοήθεια και έτσι να λυτρώσει από κίνδυνο ζωής, κατά άρθρο 307 του Π.Κ.»

Εξιστορώντας τα γεγονότα από τις 16 Ιανουαρίου του 2019 αναφέρει πως ο πατέρας της «υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, εισήχθη στο θεραπευτήριο ίδρυμα «Υγεία» όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος μέχρι την 19η Μαρτίου 2019 όπου κατέληξε. Σύμφωνα με τις προσκομιζόμενες ιατρικές βεβαιώσεις του νοσοκομείου στις 19.15 της 16ης Ιανουαρίου του 2019 υπήρξε τηλεφωνική κλήση προς το γραφείο των ασθενοφόρων οχημάτων του «Υγεία» για να μεταβεί ασθενοφόρο στην διεύθυνση Ικαρίας στην Εκάλη προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στο ανώτερο νοσοκομείο ενήλικο άνθρωπο που είχε λιποθυμήσει. Επρόκειτο για τον πατέρα μου που βρισκόταν στο σπίτι της μηνυόμενης.

Ο πατέρας μου αφίχθη στο «Υγεία» και εισήχθη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου στις 20.30. Κατά την εισαγωγή του διαπιστώθηκε ότι ήταν σε κωματώδη κατάσταση και παραπληγικός. Στις ιατρικές βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών αναφέρεται ότι ειπώθηκε στους ιατρούς από πρόσωπο που τον συνόδευε ότι το επεισόδιο είχε συμβεί περίπου 2 ώρες προ της κλήσεως ασθενοφόρου.

Όπως προέκυψε από τον απεικονιστικό έλεγχο, στον οποίον υπεβλήθη με αξονική τομογραφία – αγγειογραφία, επρόκειτο για θρόμβωση με πλήρη απόφραξη της βασικής αρτηρίας του εγκεφάλου και οι ιατροί εκτίμησαν ότι έπρεπε να προβούν σε θρομβοεκτομή.

Αφότου ενημερώθηκα για την διάγνωση, την βαρύτητα της κατάστασης του πατέρα μου και τα πιθανά αποτελέσματα της επέμβασης, συμφώνησα και υπέγραψα σχετική βεβαίωση. Παρά το ότι η θρομβεκτομή ήταν τεχνικώς επιτυχής και διανοίχτηκε η αρτηρία, οι ισχαιμικές βλάβες του εγκεφάλου δεν διορθώθηκαν. Ο πατέρας μου παρέμεινε σε κώμα, τετραπληγικός, έχοντας διατηρήσει την αναπνοή και την καρδιακή του λειτουργία και έφερε βηματοδότη. Εξαιτίας της βαρύτητας της κατάστασης της υγείας του, νοσηλεύτηκε εξαρχής στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Υγεία» όπου κατέληξε στις 19 Μαρτίου 2019.»

Ο χρόνος που χάθηκε

Αναφερόμενη στην ημέρα που ο πατέρας της έπαθε το ισχαιμικό επεισόδιο, σημειώνει ούτε «το μεσημέρι και περί ώρα 15.30, είχε ενημερώσει τη μητέρα μου ότι θα πήγαινε στην ΒΙΑΝΕΞ, αλλά μετέβη τελικά στην οικία της μηνυόμενης στην Εκάλη, την οποία επισκεπτόταν τακτικά, καθότι διατηρούσαν ερωτικό δεσμό.

Είχα από καιρό πληροφορηθεί ότι ο πατέρας μου διατηρούσε πολυετή ερωτική σχέση με την μηνυόμενη, όπως και ο ίδιος μου είχε παραδεχτεί. Η μεταξύ τους μάλιστα γνωριμία είχε προκύψει μέσω κοινού γνωστού τους που αργότερα συνεργάστηκε με τον πατέρα μου σε γηπεδικές εγκαταστάσεις. Για το αγγειακό ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο πατέρας μου και για την διακομιδή του στο νοσοκομείο «Υγεία» ενημερώθηκα στις 20.20 της ίδιας ημέρας μέσω τηλεφωνικής κλήσης που έλαβα από τον ξάδερφό μου Κώστα.

Όταν έφτασα στο νοσοκομείο, πληροφορήθηκα από ευρισκόμενο εκεί, τον οποίο ο πατέρας μου χρησιμοποιούσε κατά περιόδους ως οδηγό, ότι εκείνος είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά στις 18.50 από τον γνωστό του πατέρα μου ότι ο πατέρας μου δεν ήταν καλά στην υγεία του, ότι βρισκόταν σε σπίτι στην οδό Ικαρίας στην Εκάλη και ότι μέχρι τότε δεν είχε ειδοποιηθεί από κανέναν ασθενοφόρο, πράγμα που έκανε ο ίδιος στις 19.15. Σημειωτέον ότι ο οδηγός δεν είχε μεταφέρει τον πατέρα μου στην οικία της μηνυόμενης, αλλά είχε μεταβεί εκεί μόνος του.

Αφότου ο οδηγός του ενημερώθηκε για το συμβάν, μετέβη στην οικία της μηνυόμενης, όπου συνάντησε αυτή και τον πατέρα μου, ο οποίος βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση, σε πολυθρόνα με εκδήλωση μυϊκών σπασμών, ξυπόλυτος, χωρίς το ρολόι του και φορούσε μόνο το παντελόνι του. Μετά την διακομιδή του πατέρα μου στο «Υγεία», ο οδηγός του, όπως με ενημέρωσε, τηλεφώνησε στην μηνυόμενη και τη ρώτησε για το πορτοφόλι και το ρολόι του που δεν το έφερε πάνω του και ενώ εκείνη αρχικά του δήλωσε ότι δεν γνώριζε που βρίσκονταν, λίγο αργότερα τον κάλεσε για να του τα παραδώσει. Οι θεράποντες ιατροί μου κατέστησαν σαφές εξαρχής ότι υπήρξε μεγάλη χρονική καθυστέρηση ως προς την αντιμετώπιση του ισχαιμικού επεισοδίου εξαιτίας του ότι εκλήθη ασθενοφόρο 2 ώρες μετά την έναρξη αυτού, ενώ, αν είχε κληθεί αμέσως, τότε ο πατέρας μου θα είχε επιζήσει, δεδομένης και της επιτυχούς θρομβεκτομής, η οποία όμως δεν βελτίωσε την κλινική του κατάσταση…

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι, ενώ επί πολλή ώρα ο πατέρας μου βρισκόταν σε εντονότατη αδιαθεσία και διέτρεχε ιδιαίτερα μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή του, εξαιτίας του ισχαιμικού επεισοδίου που είχε υποστεί και του οποίου τα συμπτώματα ήταν εμφανέστατά ως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, προφανώς ανήμπορος ο ίδιος να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο και να αναζητήσει ιατρική βοήθεια και περίθαλψη, δεδομένου μάλιστα ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν αγγειακό, με τα εκκωφαντικά συμπτώματα, η μηνυόμενη που βρισκόταν εξαρχής μαζί του, αφού την είχε επισκεφτεί στην οικία της από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, δεν προέβη στην αυτονόητη ενέργεια να καλέσει ασθενοφόρο για την άμεση διακομιδή του πατέρα μου σε θεραπευτήριο, όπου αποκλειστικά θα μπορούσε να λάβει ιατρική φροντίδα.».

Άγνοια δηλώνει η Ελένη Ερήμου

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο δικηγόρος της Κ. Γιαννακοπούλου, Αλέξης Κούγιας: « Η οικογένεια προβαίνει σε αυτήν την ενέργεια, στην υποβολή αυτής της μηνύσεώς, γιατί είναι αδιανόητο η ελληνική κοινωνία, της οποίας ο αείμνηστος, όπως και αδερφός του Παύλος, υπήρξε αξιολάτρευτο μέλος, όπως εφάνηκε στην πάνδημη νεκρώσιμη ακολουθία και κηδεία του, να μη γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη.

Η κυρία Ερήμου πάντως ερωτηθείσα από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δήλωσε άγνοια για την υπόθεση: «Πρώτη φορά το ακούω και μένω άναυδη. Το μαθαίνω από δημοσιογράφο.».

 

Πηγή: dikastiko.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30