22/01/2020 21:43:41
26.7.2019 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2083 στις 25-07-2019

Συστάσεις Κακλαμάνη προς Υπουργούς για τους κανόνες της Βουλής

Συστάσεις Κακλαμάνη προς Υπουργούς για τους κανόνες της Βουλής - Media

 

Βιαστικοί ορισμένοι υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να μιλούν περισσότερο από όσο πρέπει κάνοντας βέβαια και ορισμένα φάουλ… Παλιά καραβάνα και έμπειρος πολιτικός, ο Νικήτας Κακλαμάνης άρχισε και αυτός τις συστάσεις, έτσι ώστε να μπαίνουν σιγά σιγά τα πράγματα στη θέση τους… Έτσι λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε την αρχή, αφήνοντας αιχμές, τόσο προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, όσο και προς την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης «άδειασε» τον Στέλιο Πέτσα, μιλώντας στον Real FM, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. «Έβαλα το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων και είπα ότι αισθάνθηκα λίγο άβολα γιατί το μεσημέρι είχα ακούσει από το στόμα του κυβερνητικού εκπροσώπου το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. Αυτό δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο πρόεδρος της Βουλής συνεννοείται με την κυβέρνηση και έρχεται και εισηγείται ο πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων πότε θα συνεδριάσει το σώμα. Ζήτησα να μην επαναληφθεί αυτό, γιατί δεν είναι σωστό. Η Βουλή έχει ανεξάρτητη λειτουργία», δήλωσε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Σώματος.

Αιχμές όμως άφησε και κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου και των οικονομικών κινήτρων που εξήγγειλε για τις γεννήσεις. Την αύξηση, δηλαδή του ορίου του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, προκειμένου να ενισχυθούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά πολίτες, αλλά και το ενδεχόμενο χορήγησης πρόσθετων κινήτρων σε ζευγάρια που τεκνοποιούν πριν η γυναίκα συμπληρώσει το τριακοστό έτος της ηλικίας της.

Συγκεκριμένα, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ερωτηθείς για τα εν λόγω επιδόματα, απάντησε: «Πιστεύω ότι η πρόθεση δεν ήταν κακή, υπό την έννοια να παντρεύονται σε νεαρότερη ηλικία οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, και αυτό ως κίνητρο. Η άποψή μου όμως είναι ότι αυτό μπορεί να ξανασυζητηθεί. Το να βάζεις ηλικιακά όρια σήμερα πρέπει να το ξανασυζητήσουμε».

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους νέους υπουργούς, σημείωσε ότι «βλέπω πάρα πολλές συνεντεύξεις από πάρα πολλούς υπουργούς. Η γνώμη μου είναι να ακολουθήσουν τη συνταγή του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Πρώτα σκεφτόμαστε, πρώτα προγραμματίζουμε, καταλήγουμε και ύστερα ανακοινώνουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.