search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:43
MENU CLOSE

Συστάσεις Κακλαμάνη προς Υπουργούς για τους κανόνες της Βουλής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2083
25-07-2019
26.07.2019 08:35
Κορωνοϊός-Κακλαμάνης: «Μια προίκα μέσα στην καταστροφή θα μείνει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» - Media

 

Βιαστικοί ορισμένοι υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να μιλούν περισσότερο από όσο πρέπει κάνοντας βέβαια και ορισμένα φάουλ… Παλιά καραβάνα και έμπειρος πολιτικός, ο Νικήτας Κακλαμάνης άρχισε και αυτός τις συστάσεις, έτσι ώστε να μπαίνουν σιγά σιγά τα πράγματα στη θέση τους… Έτσι λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε την αρχή, αφήνοντας αιχμές, τόσο προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, όσο και προς την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης «άδειασε» τον Στέλιο Πέτσα, μιλώντας στον Real FM, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. «Έβαλα το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων και είπα ότι αισθάνθηκα λίγο άβολα γιατί το μεσημέρι είχα ακούσει από το στόμα του κυβερνητικού εκπροσώπου το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. Αυτό δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο πρόεδρος της Βουλής συνεννοείται με την κυβέρνηση και έρχεται και εισηγείται ο πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων πότε θα συνεδριάσει το σώμα. Ζήτησα να μην επαναληφθεί αυτό, γιατί δεν είναι σωστό. Η Βουλή έχει ανεξάρτητη λειτουργία», δήλωσε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Σώματος.

Αιχμές όμως άφησε και κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου και των οικονομικών κινήτρων που εξήγγειλε για τις γεννήσεις. Την αύξηση, δηλαδή του ορίου του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, προκειμένου να ενισχυθούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά πολίτες, αλλά και το ενδεχόμενο χορήγησης πρόσθετων κινήτρων σε ζευγάρια που τεκνοποιούν πριν η γυναίκα συμπληρώσει το τριακοστό έτος της ηλικίας της.

Συγκεκριμένα, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ερωτηθείς για τα εν λόγω επιδόματα, απάντησε: «Πιστεύω ότι η πρόθεση δεν ήταν κακή, υπό την έννοια να παντρεύονται σε νεαρότερη ηλικία οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, και αυτό ως κίνητρο. Η άποψή μου όμως είναι ότι αυτό μπορεί να ξανασυζητηθεί. Το να βάζεις ηλικιακά όρια σήμερα πρέπει να το ξανασυζητήσουμε».

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους νέους υπουργούς, σημείωσε ότι «βλέπω πάρα πολλές συνεντεύξεις από πάρα πολλούς υπουργούς. Η γνώμη μου είναι να ακολουθήσουν τη συνταγή του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Πρώτα σκεφτόμαστε, πρώτα προγραμματίζουμε, καταλήγουμε και ύστερα ανακοινώνουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:43