24/02/2020 10:30:54

Ο Γουίλμπουρ Ρος ξανά στην Αθήνα για συναντήσεις με Μητσοτάκη και υπουργούς

Ο Γουίλμπουρ Ρος ξανά στην Αθήνα για συναντήσεις με Μητσοτάκη και υπουργούς - Media

 

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο επισκέπτεται τη χώρα μας ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος συναντάται σήμερα το μεσημέρι και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης – Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και την προοπτική νέων αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα μέσα στο περιβάλλον άρσης κάθε αβεβαιότητας που δημιουργείται από την παρουσία μιας ισχυρής κυβέρνησης, που έχει αδιαμφισβήτητο μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό και είναι αποφασισμένη να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα με μείωση της φορολογίας, σταθερότητα του φορολογικού συστήματος και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει και στον κ. Ρος το σχέδιο της νέας ελληνικής κυβέρνησης για προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με στόχο τις επενδύσεις που φέρνουν νέες δουλειές και υψηλότερη ανάπτυξη.

Οι επαφές του κ. Ρος στην Αθήνα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και καθώς οι συζητήσεις για συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της Συνέλευσης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.