search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:05
MENU CLOSE

Συμμορία «μπούκαρε» στο Μπλένιμ Πάλας: Έκλεψαν τουαλέτα από χρυσό 18 καρατίων – Πλημμύρισε το μπάνιο (Photos)

14.09.2019 15:44
Συμμορία «μπούκαρε» στο Μπλένιμ Πάλας: Έκλεψαν τουαλέτα από χρυσό 18 καρατίων - Πλημμύρισε το μπάνιο (Photos) - Media

 

Μία τουαλέτα από μασίφ χρυσό 18 καρατίων έκλεψαν άγνωστοι από το Μπλένιμ Πάλας, στο Γούντστοκ της Βρετανίας.

Το έργο τέχνης από το Ανάκτορο Μπλένιμ έκλεψε μια συμμορία στη διάρκεια διάρρηξης την νύχτα, ανακοίνωσε η αστυνομία της Τέιμς Βάλεϊ.

Αποτελούσε τμήμα μιας έκθεσης του εκκεντρικού ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, η οποία εγκανιάστηκε την Τρίτη.

Η λεκάνη τουαλέτας, που τιτλοφορείται ”Αμερική”, δεν βρέθηκε αλλά συνελήφθη ένας 66χρονος.

Η ληστεία προκάλεσε “σημαντικές ζημιές και πλημμύρα” καθώς η τουαλέτα ήταν εγκατεστημένη κανονικά στο μπάνιο, είπε η αστυνομία.

Το ανάκτορο του 18ου αιώνα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θεωρείται ως ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη χώρα . Εκεί είχε γεννηθεί ο Γουίνστον Τσόρτσιλ. Το Ανάκτορο προς το παρόν παραμένει κλειστό όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Η επιθεωρήτρια Τζες Μίλνι δήλωσε: “Το έργο τέχνης που εκλάπη περίπου στις 03:50 GMT είναι μια μεγάλης αξίας τουαλέτα από μασίφ χρυσό, η οποία εκτίθετο στο Ανάκτορο. Θεωρούμε ότι μια ομάδα δραστών χρησιμοποίησε τουλάχιστον δύο οχήματα στη διάρκεια της ληστείας. Το έργο τέχνης δεν έχει βρεθεί αλλά διεξάγουμε λεπτομερή έρευνα για να το βρούμε και να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δράστες”.

Η χρυσή τουαλέτα είχε εκτεθεί για πρώτη φορά στο μουσείο της Νέας Υόρκης Γκούγκενχαϊμ και είχε χρησιμοποιηθεί από περίπου 100.000 επισκέπτες, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2016 ως το καλοκαίρι 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:05