search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:09
MENU CLOSE

Πένθος στο ροκ: «Έφυγε» ο «ιστορικός» κιθαρίστας των Motorhead (Photo, Video)

20.09.2019 13:02
Πένθος στο ροκ: «Έφυγε» ο «ιστορικός» κιθαρίστας των Motorhead (Photo, Video) - Media
 
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο «ιστορικός» κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis. Η αιτία θανάτου παραμένει άγνωστη, για την ώρα.
 
Ο βετεράνος της βρετανικής progressive και metal σκηνής ξεκίνησε την πορεία του το 1970 σαν μέλος των Shagrat, συγκρότημα που δημιούργησε ο Steve Peregrin Took μετά την αποχώρησή του από τους Tyrannosaurus Rex.
Ακολούθησε η συμμετοχή του στους Blodwyn Pig, στους UFO –για οκτώ μήνες, το 1972-, αλλά και στους Pink Fairies την εποχή των ηχογραφήσεων του «Kings Οf Oblivion».
 
Έπειτα από την διάλυση των Pink Fairies ο Wallis βρέθηκε με τον Lemmy Kilmister και δημιούργησαν –μαζί με τον ντράμερ Lucas Fox-, τους Motorhead, με τους οποίους ηχογράφησαν το μυθικό «On Parole».
 

O Wallis εγκατέλειψε το συγκρότημα ότι ο ο Lemmy προσέλαβε τον κιθαρίστα «Fast» Eddie Clarke με τον οποίο οι Motorhead ηχογράφησαν τους πιο σημαντικούς δίσκους τους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10