search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:51
MENU CLOSE

Bocas Del Toro: Εδώ βρίσκεται το χωριό από τα πλαστικά μπουκάλια (Video)

29.09.2019 13:38
Bocas Del Toro: Εδώ βρίσκεται το χωριό από τα πλαστικά μπουκάλια (Video) - Media

 

Στον Παναμά έχουν βρει τον πιο εναλλακτικό τρόπο να αξιοποιήσουν τα πλαστικά μπουκάλια, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο νησί Bocas Del Toro έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο χωριό φτιαγμένο από πλαστικά μπουκάλια. Το «χωριό από πλαστικά μπουκάλια» αποτελεί πρωτοβουλία του Καναδού Robert Bezeau, που είχε τεθεί επικεφαλής του προγράμματος ανακύκλωση του νησιού από το 2012. Αφού λοιπόν, συνέλεξε εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια, πήρε μία αντισυμβατική απόφαση, να τα μετατρέψει σε οικοδομικά υλικά.

Όπως σημειώνουν στο site του χωριού, σύμφωνα με μία έρευνα μέχρι το 2050 στη θάλασσα θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια! Έτσι, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν όλο αυτό τον τεράστιο όγκο ανακυκλώσιμου υλικού και να φτιάξουν μαζί του σπίτια. Σύνθημα τους, τα σκουπίδια του ενός είναι το κατάλυμα του άλλου!

Πηγή: olivemagazine.gr, www.plasticbottlevillage-theline.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:51