search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:27
MENU CLOSE

Για 6η χρονιά το Athens Democracy Forum

07.10.2019 16:33
Για 6η χρονιά το Athens Democracy Forum - Media

 

Από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου η Αθήνα θα φιλοξενήσει το 6o Athens Democracy Forum. Το Athens Democracy Forum πραγματοποιείται από το Democracy & Culture Foundation, σε συνεργασία με την εφημερίδα “New York Times”, το Ταμείο για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Καθημερινή».

Στο διεθνές αυτό Forum, εξέχοντες πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, συζητούν και αναλύουν με ποιο τρόπο οι φιλελεύθερες δημοκρατίες και οι κοινωνίες μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες προκλήσεις και τα μεγάλα γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Πέμπτη, στο πλαίσιο του θεσμού, σε ειδική εκδήλωση στη Ρωμαϊκή Αγορά, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα απονείμει μετά θάνατον το «βραβείο δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στον δολοφονηθέντα δήμαρχο του Γκντανσκ της Πολωνίας Πάβελ Αντάμοβιτς, «που εργάστηκε με αφοσίωση και έμπνευση για την εγκαθίδρυση της φιλελεύθερης δημοκρατίας στην Πολωνία, πολέμησε τον αυταρχισμό, και με τη στάση και το έργο του υποστήριξε ενεργά τα δικαιώματα των μεταναστών, προσφύγων και ΛΟΑΤΚΙ», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:27