search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:04
MENU CLOSE

Πανακότα σοκολάτας

09.10.2019 10:29
panakota-sokolatas-500.jpg

 

Υλικά

2 ½ κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
¾ φλιτζ. γάλα
½ φλιτζ. άχνη ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
200 γραμμ. κουβερτούρα + 50 γραμμ. κουβερτούρα τριμμένη για γαρνιτούρα
1 φλιτζ. φρέσκα μύρτιλα για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Ανακατεύετε τη ζελατίνη με το κρύο νερό, μέχρι να διαλυθεί. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύετε και περιμένετε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, τη ρίχνετε μέσα στο μείγμα του γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζετε το μείγμα σε 4 ατομικές φόρμες και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Βουτάτε τα φορμάκια, ένα τη φορά, σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 3 δευτερόλεπτα.

Περνάτε με ένα μαχαίρι περιμετρικά τα φορμάκια και τα αναποδογυρίζετε στο κέντρο ενός μικρού πιάτου. Γαρνίρετε με τα μύρτιλα και την τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρετε.

Δημήτρης Σκαρμούτσος

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:04