29/02/2020 10:33:15

Νέες δυσκολίες για την Huawei - Τι μέλλει γενέσθαι με το Android

Νέες δυσκολίες για την Huawei - Τι μέλλει γενέσθαι με το Android - Media
 
Τα νέα για τα smartphones της Huawei δεν είναι καλά. Καθώς οι ΗΠΑ επιμένουν να απαγορεύουν σε αμερικανικές εταιρείες να εξάγουν προϊόντα προς τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα, τα περιθώρια για ελιγμούς στενεύουν δραματικά.
 
Ήδη, το κορυφαίο μοντέλο της Huawei, το Μate 30 κυκλοφόρησε χωρίς εφαρμογές της Google, ενώ οι προσπάθειες για «sideloading» απέτυχαν παταγωδώς. Την ίδια ώρα, δεν φαίνεται στον ορίζοντα εναλλακτική για το λειτουργικό σύστημα των κινητών, παρά τις προσπάθειες της Huawei να αναπτύξει το δικό της, μάλλον βασισμένο πάνω στο Android, λειτουργικό δεν φαίνεται να καρποφορεί βραχυπρόθεσμα.
 
Το βασικό πρόβλημα της Huawei είναι ότι, εκτός Κίνας, είναι πολύ δύσκολα να πείσει τους χρήστες ότι μπορούν να αποκτήσουν ένα τηλέφωνο -όσο καλό κι αν είναι- που να μην περιλαμβάνει τη σουίτα εφαρμογών της Google που βρίσκεται εγκατεστημένη πάνω στο Android, αν και για την ώρα η παραμονή στο Android μοιάζει αναπόφευκτη.
 
Όπως αναφέρει το Forbes, η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Huawei, Τζόι Ταν, παραδέχθηκε στους Financial Times ότι «υπάρχουν τόσοι πολλοί χρήστες του Android στην Ευρώπη και τη νοτιοανατολική Ασία που θεωρούν δεδομένη την ύπαρξη των εφαρμογών της Google στα κινητά τους», ενώ οι προσπάθειες της εταιρείας για συνεννόηση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουν πέσει στο κενό.
 
Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα δεδομένου ότι το Νοέμβριο τελειώνει η εξαίρεση που το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει δώσει στις αμερικανικές εταιρείες για συνεργασία με την Huawei, αν και όπως σημείωσε η Ταν, οι αμερικάνοι συνεργάτες της εταιρείας συζητούν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το τι μέλλει γενέσθαι. Επίσης, συνεχίζονται οι συνομιλίες του Πεκίνου με την Ουάσινγκτον για εμπορική συμφωνία, κάτι που αν επιτευχθεί, μπορεί να λύσει το γόρδιο δεσμό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.