02/07/2020 09:28:47

Νίκος Παππάς: Αντισυνταγματική η άρση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών στα ΜΜΕ

Νίκος Παππάς: Αντισυνταγματική η άρση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών στα ΜΜΕ - Media

 

Για αντισυνταγματικό άρθρο το οποίο περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση αναπτυξιακό νομοσχέδιο, έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στην Επιτροπή όπου συζητείται το εν λόγω νομοσχέδιο. 

«Το Άρθρο 14, παρ. 9 του Συντάγματος, ορίζει: ‘’Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως νόμος ορίζει’’.

Το άρθρο 158 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, όμως, προβλέπεται την άρση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών στα ΜΜΕ. Με τον τρόπο αυτό, ο νόμος –όταν θα ψηφιστεί- θα ορίζει ότι όσα θέτει ως προϋπόθεση το Σύνταγμα (ιδιοκτησιακό καθεστώς, οικονομική κατάσταση και μέσα χρηματοδότησης των ΜΜΕ) δεν θα γίνονται γνωστά.

Μιλάμε για μια καταφανώς αντισυνταγματική παρέμβαση του νομοθέτη. Μια προσβλητική διάταξη, την οποία η ΝΔ έχει χρόνο ως την Ολομέλεια να την αποσύρει. Θα πρέπει να καταλάβουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί και δεν θα μπει σε τέτοιου είδους δοσοληψίες», σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.