search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:43
MENU CLOSE

Νίκος Παππάς: Αντισυνταγματική η άρση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών στα ΜΜΕ

21.10.2019 17:09
Νίκος Παππάς: Αντισυνταγματική η άρση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών στα ΜΜΕ - Media

 

Για αντισυνταγματικό άρθρο το οποίο περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση αναπτυξιακό νομοσχέδιο, έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στην Επιτροπή όπου συζητείται το εν λόγω νομοσχέδιο. 

«Το Άρθρο 14, παρ. 9 του Συντάγματος, ορίζει: ‘’Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως νόμος ορίζει’’.

Το άρθρο 158 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, όμως, προβλέπεται την άρση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών στα ΜΜΕ. Με τον τρόπο αυτό, ο νόμος –όταν θα ψηφιστεί- θα ορίζει ότι όσα θέτει ως προϋπόθεση το Σύνταγμα (ιδιοκτησιακό καθεστώς, οικονομική κατάσταση και μέσα χρηματοδότησης των ΜΜΕ) δεν θα γίνονται γνωστά.

Μιλάμε για μια καταφανώς αντισυνταγματική παρέμβαση του νομοθέτη. Μια προσβλητική διάταξη, την οποία η ΝΔ έχει χρόνο ως την Ολομέλεια να την αποσύρει. Θα πρέπει να καταλάβουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί και δεν θα μπει σε τέτοιου είδους δοσοληψίες», σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:43