07/12/2019 13:23:53

Σπιτικά τσιπς τορτίγιας με τσένταρ σως

Σπιτικά τσιπς τορτίγιας με τσένταρ σως - Media

 

Συστατικά
Για την τσένταρ σως
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κουρκουμά, τριμμένο
3 κ.γ. κοφτά μουστάρδα, αγγλική
350 ml γάλα
300 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι

Για το σερβίρισμα
400 γρ. τορτίγια, τσιπς
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1/4 ματσάκι μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ξανθύνει ελαφρά το μείγμα.

Βάζουμε τον κουρκουμά, την αγγλική μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα σε 5 δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ (αν θέλουμε η σως μας να βγει πιο ρευστή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο επιπλέον γάλα). Καταλαβαίνουμε ότι η μπεσαμέλ είναι έτοιμη όταν βγάλει φουσκάλες.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί σε 5 δόσεις και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να λιώσει καλά το προηγούμενο πριν βάλουμε την επόμενη δόση.

Κρατάμε το μείγμα ζεστό και αλατοπιπερώνουμε (δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να βάλουμε παραπάνω, ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί μας)

 

πηγή:akispetretzikis.com
 

Για να ετοιμάσουμε το πιάτο μας βάζουμε τσιπς τορτίγιας, περιχύνουμε με τσένταρ σως και προσθέτουμε από πανω ντομάτα, μαϊντανό και κρεμμύδι.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.