06/08/2020 01:10:20

«Πράττω» κατά Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Υποκριτική η ανησυχία για το Erga Omnes

«Πράττω» κατά Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Υποκριτική η ανησυχία για το Erga Omnes - Media

 

Για υποκριτική ανησυχία σχετικά με την εφαρμογή του erga omnes στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας κατηγορεί την κυβέρνηση η "Κίνηση Ιδεών & Δράσης Πράττω" της οποίας ηγείται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ξεχνά ότι αυτό κερδήθηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών», προσθέτει το «Πράττω», σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. Επικρίνει επίσης την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει με τη στάση της τη συμφωνία των» προσθέτοντας «Θα έχει ως εκ τούτο μέγιστες ευθύνες για δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή».

Σύμφωνα με το "Πράττω" «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούσαν από το 1996 να μην γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ ζητούσαν, όταν το ζητούσαν, το erga omnes να αφορά μόνο τη διεθνή χρήση του ονόματος» και «είχαν συμφωνήσει ακόμα και με σκέτο «Μακεδονία» και κατά προέκταση όλα στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας θα ήταν παράγωγα αυτού του μονολεκτικού όρου».

Προσθέτει, ότι «η κυβέρνηση σωτηρίας κέρδισε την πλήρη χρήση (το πραγματικό erga omnes) του νέου σύνθετου ονόματος έναντι όλων και για όλα, ασφαλώς με χρονοδιαγράμματα» και κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη συμφωνία», λέγοντας ότι στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυρ. Μητσοτάκης «έμεινε αδρανής θεατής, αποφεύγοντας να μιλήσει με οποιονδήποτε για το θέμα και χωρίς να φτιάξει συμμαχίες».

«Η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση υπονομεύει με τη στάση της τη συμφωνία των Πρεσπών μόνο και μόνο για να επικαλείται ως δικαιολογία τα αποτελέσματα της δικής της πρακτικής. Θα έχει ως εκ τούτο μέγιστες ευθύνες για δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η "Κίνηση Ιδεών & Δράσης Πράττω".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.