search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13
MENU CLOSE

Το πρώτο υπερκατάστημα Märklin στα Βαλκάνια εγκαινιάστηκε στην Αθήνα! (Photo)

22.10.2019 17:11
Το πρώτο υπερκατάστημα Märklin στα Βαλκάνια εγκαινιάστηκε στην Αθήνα! (Photo) - Media

 

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Märklin (διάσημη γερμανική εταιρεία κατασκευής τραίνων υπό κλίμακα), Janko Franke, η Διεύθυνση και το προσωπικό των καταστημάτων Hellenic Modeling Center (HMC) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και οι «Φίλοι Märklin Ελλάδος», εγκαινίασαν το πρώτο υπερκατάστημα (Flagstore) Märklin στα Βαλκάνια.

Κι όταν μιας τέτοιας κατηγορίας κατάστημα ανοίγει σε μια τόσο μικρή αγορά όπως η ελληνική -ενώ παραδείγματος χάριν δεν υπάρχει ανάλογο στο Άμστερνταμ- τότε από μόνο του αυτό ως γεγονός, καταγράφει την τρέλα, το πάθος, την αγάπη για τον τραινομοντελισμό και σίγουρα τη συστηματική δουλειά της αρχικής ομάδας που ξεκινώντας από το «μακρινό» 2013, έφεραν τα πράγματα μέχρι εδώ.

Έτσι λοιπόν, φτάσαμε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, το πρώτο υπερκατάστημα Märklin, να ανοίγει τις πόρτες του στο Πάτημα Χαλανδρίου, υποδεχόμενο δεκάδες φανατικούς λάτρεις του «σπορ»!

Εκεί, μαζεύτηκαν όλοι (φίλοι και λάτρεις των προϊόντων Märklin, Trix και LGB), ώστε να μοιραστούν την αγάπη τους για τα συγκεκριμένα προϊόντα, με αφορμή την εγκαινίαση των νέων πολύ όμορφων χώρων, που πλέον θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των φίλων του τραινομοντελισμού, αλλά και όσων θα ήθελαν να τον γνωρίσουν με τον σωστό τρόπο.

Γιατί ο τραινομοντελισμός είναι ένα χόμπι για το οποίο μπορείς να ξοδέψεις από λίγα χρήματα έως ολόκληρες περιουσίες, οπότε η σωστή εισαγωγή κάποιου σε αυτόν, από έμπειρους ανθρώπους που το εξασκούν χρόνια και κυρίως το αγαπάνε πολύ, εξασφαλίζει αν μη τι άλλο, πως όχι μόνο δεν θα τους εκμεταλλευτούν, αλλά και πως θα τους προκαλέσουν το ενδιαφέρον με τέτοιο τρόπο, ώστε να ασχοληθούν με αυτόν για πολλά χρόνια, ώστε να γίνουν στη συνέχεια οι ίδιοι πρεσβευτές αυτού του πολύ ωραίου «αθλήματος» και στις επόμενες γενιές.

Στον ισόγειο χώρο του νέου καταστήματος, που λούζεται στο φυσικό φως από τις τζαμαρίες των δύο πλευρών του, φιλοξενείται το κατάστημα πώλησης των προϊόντων, τοποθετημένων σε βιτρίνες και ράφια, με το χώρο επίδειξης των μηχανών, συρμών και μεμονωμένων βαγονιών. Σε αυτόν, ο Σίμος, ο Ανδρέας και ο Αντώνης, γνώστες και της παραμικρής λεπτομέρειας σχετικής με το αντικείμενο, θα τεστάρουν την μηχανή που αγοράσατε πριν σας την παραδώσουν, επιδεικνύοντας σας πριν όλες τις λειτουργίες της (φώτα, ήχους, εντολές, λειτουργίες).

Αξίζει επιπλέον να αναφέρουμε εδώ, ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα φιλοξενούνται μηχανές και βαγόνια, αξεσουάρ και κτήρια, καθώς και οχήματα -στρατιωτικά και πολιτικά- ελληνικού ενδιαφέροντος. Με προεξάρχουσα βέβαια, την συλλεκτική πια ντιζελομηχανή V60, που κατόπιν ελληνικού αιτήματος, η Märklin έβγαλε το 2015 στα χρώματα του ΟΣΕ και με ελληνικούς ήχους!

Στο υπόγειο έχει διαμορφωθεί ένας καλαίσθητος μεγάλος χώρος, όνειρο για χρόνια των «Φίλων Märklin Ελλάδος» που τώρα υλοποιήθηκε. Κι αυτό γιατί εκεί θα λειτουργεί ο πυρήνας της μάθησης και της δημιουργίας!

Στον χώρο αυτό θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια, τόσο στο κομμάτι που αφορά τα ίδια τα τραίνα (συντήρηση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός, κονσόλες χειρισμού), όσο και στο πιο απαιτητικό -αλλά με πολλούς fun- που αφορά την κατασκευή μακετών/διοραμάτων μέσα στα οποία λειτουργούν οι συρμοί.

Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκε ένα σημείο συνάντησης με πολλές δυνατότητες για όσους το επισκέπτονται, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους όσοι ήδη ασχολούνται, αλλά και για όλους όσοι θα ήθελαν να εισαχθούν στην μεγάλη των τραίνων σχολή…

Ο κ. Franke, μίλησε στο topontiki.gr για τη σημασία που έχει το άνοιγμα ενός τέτοιου εμβληματικού καταστήματος στην Ελλάδα: «Η σημασία των σημερινών εγκαινίων του Flagstore Märklin στην Αθήνα είναι ένα “εξωτικό” γεγονός πολύ μεγάλης σημασίας. Κι αυτό γιατί ενώ η Ελλάδα είναι -η ήταν έως σήμερα τουλάχιστον- μια πολύ μικρή αγορά για την Märklin, μέσα από την συνεργασία μας με την ψυχή του όλου εγχειρήματος, τον κ. Συμεών Γεωργιάδη -που αγαπά όσο πολλοί, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει και κατανοεί όσο λίγοι το brand που καλείται να διαχειριστεί στην Ελλάδα, με τόση επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαζόμαστε μαζί του- έχουμε καταλάβει ότι ακριβώς η σχέση αυτή είναι που τελικά κάνει τη διαφορά. Γιατί καταλαβαίνει τι προσπαθούμε να κάνουμε με τα προϊόντα και τη φιλοσοφία μας πίσω από αυτά και είμαστε πολύ περήφανοι που ένας τέτοιος επιχειρηματίας στην Ελλάδα με όλα τα γνωστά προβλήματα των τελευταίων χρόνων, επένδυσε χρόνο και χρήμα για να τα αναδείξει. Αυτοί είναι οι λόγοι που είμαστε τόσο υπερήφανοι ως Märklin και που άλλωστε ο ερχομός μου από τη Γερμανία και η παρουσία μου σήμερα εδώ στα εγκαίνια του υπερκαταστήματος, το αποδεικνύει εμπράκτως».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13