08/04/2020 06:26:07

Τον χαβά του ο Σουλτάνος: Αν η βορειοανατολική Συρία δεν καθαρίσει από «τρομοκράτες», θα την καθαρίσουμε μόνοι μας

Τον χαβά του ο Σουλτάνος: Αν η βορειοανατολική Συρία δεν καθαρίσει από «τρομοκράτες», θα την καθαρίσουμε μόνοι μας - Media

 

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν ότι δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βορειοανατολική Συρία αν η περιοχή δεν καθαρίσει από τους «τρομοκράτες». Και φυσικά με τη λέξη «τρομοκράτες» εννοεί τους Κούρδους μαχητές.

«Αν η περιοχή της βόρειας Συρίας δεν καθαρίσει από "τρομοκράτες" τότε η Τουρκία θα την καθαρίσει μόνη της» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και στη συνέχεια έπαιξε το παιχνιδάκι του για τη διεθνή κοινότητα καλώντας τη «να σεβαστεί τις ανησυχίες της (Τουρκίας) όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας» και να στηρίξει το σχέδιό της για να διασφαλίσει την επιστροφή των Σύρων προσφύγων.

 

Ο Τσαβούσογλου

Νωρίτερα στη συνάντηση που είχε ο Τσαβούσογλου με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας είπε ότι η πρόταση της Γερμανίας για διεθνή «ασφαλή ζώνη» στη βορειοανατολική Συρία δεν είναι ρεαλιστική. Και συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα ανεχθεί οποιεσδήποτε παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στη βορειοανατολική Συρία και θα ερευνήσει οποιεσδήποτε κατηγορίες ότι τέτοιες παραβιάσεις έλαβαν χώρα.

Η Γερμανία παρουσίασε την Πέμπτη στο ΝΑΤΟ την πρότασή της για μια ασφαλή ζώνη στα τουρκοσυριακά σύνορα, πρόταση που αρχικά υποστηρίχθηκε τόσο από την Τουρκία όσο και από τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.