14/08/2020 20:48:07

Προαναγγελία ρατσιστικών επεισοδίων στις Σέρρες: «Αντιδράσεις τύπου Βρασνών αν έρθουν αλλόθρησκοι»

Προαναγγελία ρατσιστικών επεισοδίων στις Σέρρες: «Αντιδράσεις τύπου Βρασνών αν έρθουν αλλόθρησκοι» - Media

 

Ρατσιστικές αντιδράσεις αντίστοιχες με αυτές των κατοίκων των Βρασνών προαναγγέλλουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Σερρών.

Πρόκειται για τους συλλόγους «Όμιλος Φίλων Ανάδειξης Αρχαίας Αμφίπολης» και «Το Κάστρο», που σε κοινή τους ανακοίνωση «επικροτούν και συντάσσονται με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών της 23/10/2019».

Πρόκειται για το ψήφισμα με τις ειρωνικές αναφορές στους πρόσφυγες ως «επενδυτές», για το οποίο οι δύο σύλλογοι επισημαίνουν «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης του περιεχομένου του ψηφίσματος και την άμεση ενεργοποίηση των τοπικών θεσμικών φορέων και των προσώπων της πολιτικής ηγεσίας όλων των βαθμίδων, όπως καλούνται».

Επαναλαμβάνοντας την ρατσιστική και ειρωνική αναφορά σε κατατρεγμένους ανθρώπους ως «επενδυτές», προαναγγέλλουν ρατσιστικές κινητοποιήσεις όπως στα Βρασνά της Βόλβης:

«Περιμένουμε σε περίπτωση καινούργιας άφιξης «επενδυτών» την κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των Σερραίων Δημοτών σε αντιδράσεις με την δυναμική των κατοίκων των «ΒΡΑΣΝΩΝ». Είμαστε ήδη σε ετοιμότητα, παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και έχοντας πάντα κατά νου το ψήφισμα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι και πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής σε πιθανή άφιξη νέων αλλόθρησκων «αιτούντων άσυλο» στον Δήμο Σερρών. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας», καταλήγει το ψήφισμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.