search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:38
MENU CLOSE

Η Google αγοράζει τη Fitbit για $2,1 δισ.

01.11.2019 15:41
Σοβαρές ανησυχίες της Κομισιόν για την εξαγορά της Fitbit από την Google - Media

 

Η Google προσέφερε 7,35 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, με premium περίπου 19% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την Πέμπτη

Η Google θα αγοράσει τη Fitbit Inc, την εταιρεία wearables αξεσουάρ, για 2,1 δισ. δολάρια, καθώς ο γίγαντας της Silicon Valley φαίνεται να εισέρχεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των fitness trackers και smartwatches.

Η Fitbit δήλωσε την Παρασκευή ότι η Google προσέφερε 7,35 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, με premium περίπου 19% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την Πέμπτη.

Η μετοχή της Fitbit έχει ενισχυθεί πάνω από 40% από τότε που το Reuters μετέδωσε τη Δευτέρα ότι η Google έχει καταθέσει προσφορά για την εταιρεία κατασκευής φορετών συσκευών.

«Πάνω από 12 χρόνια πριν, θέσαμε το θαυμαστό όραμα της εταιρείας – να κάνουμε τους ανθρώπους σε όλο τον υγιέστερους. Σήμερα, είμαι απίστευτα περήφανος για αυτό που επιτύχαμε. Έχουμε δημιουργήσει ένα αξιόπιστο εμπορικό σήμα που υποστηρίζει περισσότερους από 28 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι βασίζονται στα προϊόντα μας για να ζήσουν μια πιο υγιή και πιο ενεργή ζωή», δήλωσε ο James Park, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fitbit.

«Η Google είναι ένας ιδανικός συνεργάτης για να προωθήσει την αποστολή μας. Με τους πόρους της Google και την παγκόσμια πλατφόρμα της, η Fitbit θα είναι σε θέση να επιταχύνει την καινοτομία στην κατηγορία των wearables και να κάνει την υγεία πιο προσιτή σε όλους. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος για αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Newmoney.gr αν και η Google ακολουθεί άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple Inc. και η Samsung Electronics, στην ανάπτυξη smartphones, δεν έχει ακόμη αναπτύξει φορετές συσκευές.

Η εταιρία Qatalyst Partners LLP ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Fitbit, ενώ η Fenwick & West LLP ως νομικός της σύμβουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:37