search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:48
MENU CLOSE

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν οι δύο συλληφθέντες

09.11.2019 17:47

 

Για βαρύτατες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Στο μεταξύ, «θέμα χρόνου» θεωρούν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τη σύλληψη του 46χρονου άνδρα που φέρεται να τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων, τον περασμένο Οκτώβριο, στον Χολαργό, και κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

Ο 46χρονος, ο οποίος -σύμφωνα την Αστυνομία- έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, κατηγορείται πως διέπραξε τη ληστεία μαζί με έναν 41χρονο που συνελήφθη, το Σάββατο, μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε 13 οικίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:

-των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

-της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και

-της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Χρυσοχοϊδη – Αντιτρομοκρατική

«Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις συλλήψεις. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη ένας 45χρονος και μια 39χρονη (σύντροφος του 46χρονου) η οποία είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως κατάσχεσε ότι σε σπίτι της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό:

1. Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα  υποπολυβόλο

3. Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

9. Δύο πυροβόλα πιστόλια

11. Τέσσερεις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

12. Έξι κοινοί πυροκροτητές

13. Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές

14. Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

15. Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

16. Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

17. Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

18. Τρία σώματα χειροβομβίδας

«Μίλησαν τα εργαστήρια»

Από την εργαστηριακή εξέταση των καλάσνικοφ στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. «προέκυψε ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό».

Επίσης, άλλο καλάσνικοφ ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με τις Αρχές, με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε σε «χτυπήματα» που έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον διμοιρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίστηκε αστυνομικός. 

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για επίθεση κατά της γαλλικής Πρεσβείας, στις 10 Νοεμβρίου του 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:48