search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:44
MENU CLOSE

Τον όρο «λαθρομετανάστευση» χρησιμοποίησε και ο Ν. Δένδιας – Μετά τους Βορίδη και Γεωργιάδη (video)

11.11.2019 10:13

 

Τον όρο «λαθρομετάστευση» που έχει προκαλέσει αντιδράσεις χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είπε «Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να επιτρέψει το έδαφός της να γίνεται χώρος λαθρομετανάστευσης ή παράνομης μετανάστευσης. Το μόνο το οποίο δικαιολογείται είναι η προστασία των προσφύγων», επισήμανε και πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι προς τους Ευρωπαίους εταίρους, τους φίλους μας, την ευρωπαϊκή οικογένεια. Είμαστε όλοι μαζί, άρα, πρέπει τα βάρη, όπως και τις υποχρεώσεις, να τις επωμιζόμαστε και να τις φέρουμε όλοι».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, «δεν είναι μόνο η Ελλάδα που η γεωγραφική της θέση της επέβαλε αυτό το τεράστιο βάρος, υπάρχουν και άλλες χώρες στην ΕΕ. Αν κάποιες από αυτές τις χώρες δεν δέχονται να επωμιστούν τα βάρη που η γεωγραφική ιδιότητα φέρει, τότε αυτές οι χώρες δεν μπορούν να επωφελούνται και απ’ το κοινό ταμείο ας πούμε».

Υπενθυμίζεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τον κ. Βορίδη και τον κ. Γεωργιάδη έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Από ότι φαίνεται ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να είχε κάποιο πρόβλημα με την χρήση των όρων, καθώς και κατά την θητεία του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, επί κυβέρνησης Σαμαρά, είχε «βαφτίσει» την αντιμεταναστευτική κατασταλτική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας «Ξένιο Ζευς».

Για όσους δεν ξέρουν, στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής και τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης.

Επίσης, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», υπογράμμισε ότι σε αφορά το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιφρουρήσει και τον δικό της εθνικό χώρο ο οποίος δεν μπορεί να λειτουργεί ως χώρος διακίνησης προσφύγων και μεταναστών.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν η ΝΔ είχε καλλιεργήσει προεκλογικά προσδοκίες για τη διαχείριση του προσφυγικού – Μεταναστευτικού, τις οποίες τώρα ως κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει, απάντησε πως η ΝΔ υπήρξε ειλικρινής απέναντι στους πολίτες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η σημερινή κυβέρνηση έχει βελτιώσει τόσο τη φύλαξη των συνόρων – που στη συνέχεια θα γίνει ακόμα καλύτερη, αλλά και τις επιδόσεις στο θέμα των επιστροφών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:43