04/08/2020 17:32:37

Ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία σε Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά (Photos/Videos)

Ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία σε Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά (Photos/Videos) - Media

 

Μεγάλες καταστροφές έχει επιφέρει στο πέρασμά του το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης. Δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι από τα νερά, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ενώ αποκολλήθηκε και μια ολόκληρη γέφυρα στα Χανιά της Κρήτης - αυτή του Κερίτη.

Τα βίντεο (Πρώτο Θέμα) από διάφορες περιοχές της χώρας είναι ενδεικτικά.

 

 

Δοκιμάζεται η Κρήτη

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι αυτή την ώρα η κακοκαιρία που πλήττει και την περιοχή των Χανίων με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Διαπιστωμένη ζημιά υπάρχει, όπως βλέπετε και στο βίντεο του flashnews.gr, στην πρόχειρη γέφυρα του Κερίτη που αποκόπηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην Κέρκυρα, η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και υπήρξαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πήραν την απόφαση να μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Κέρκυρας.

Μετά από πρωτοβουλία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η κακοκαιρία στην Κέρκυρα και τη θωράκιση του νησιού, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται.

Στην Κεφαλονιά, τα κύρια προβλήματα καταγράφονται στα χωριά της Αγίας Ευφημίας και του Νυφίου, όπου λάσπη και φερτά υλικά κατέκλυσαν δρόμους. Για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα, οι κάτοικοι στο Νύφι είδαν πέτρες και τόνους λάσπης να κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους του χωριού, ενώ στην Αγία Ευφημία είναι η τρίτη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα που δημιουργούνται ανάλογα προβλήματα από την έντονη βοχόπτωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.