search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:09
MENU CLOSE

Γεννήθηκε το δεύτερο παιδί με τη μέθοδο «Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου»

14.11.2019 12:35
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για εμπόριο βρεφών - 57χρονος εξέδιδε δύο αδελφές και πούλαγε τα μωρά τους - Media

 

Γεννήθηκε το δεύτερο παιδί με την ιατρική μέθοδο της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου στο πλαίσιο της κλινικής έρευνας που διεξάγει η επιστημονική ομάδα της Institute of Life και της Embryotools στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της κλινικής μελέτης, ερευνάται η Μεταφορά της Μητρικής Ατράκτου ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων και την πρόληψη μετάδοσης σοβαρών μιτοχονδρίων κληρονομούμενων παθήσεων.

Το νεογνό γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2019, στις 07:00 π.μ. από Ελληνίδα γυναίκα με βεβαρυμμένο ιστορικό 10 αποτυχημένων προσπαθειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τόσο η μητέρα όσο και το νεογνό είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Ο θεράπων μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Νοιώθω μεγάλη χαρά που σήμερα ήρθε στον κόσμο το δεύτερο παιδί με τη μέθοδο της μεταφοράς μητρικής ατράκτου στο πλαίσιο της κλινικής έρευνας που διεξάγουμε η επιστημονική ομάδα της Institute of Life και της Embryotools. Μια Ελληνίδα γυναίκα με βαρύ ιστορικό αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής κατάφερε να γίνει μητέρα με δικό της γενετικό υλικό!»

Ο επιστημονικός συνεργάτης της Institute of Life και συνιδρυτής της Embryotools, Δρ. Nuno Costa-Borges, επεσήμανε ότι: «Η ερευνητική ομάδα συνεχίζει με αμείωτη ένταση την Κλινική της έρευνα στο εργαστήριο της Institute of Life – ΙΑΣΩ, η οποία πιστεύουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί. »

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη γέννηση παιδιού στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κλινικής έρευνας με τη μέθοδο της μεταφοράς μητρικής ατράκτου πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από την επιστημονική ομάδα της Institute of Life και της Embryotools στις αρχές του Απριλίου 2019. Το βρέφος είναι σήμερα επτά μηνών και είναι απόλυτα υγιές.

Σχετικά με τη μέθοδο Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου

Σημειώνεται ότι η μέθοδος της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου αφορά στη μιτοχονδριακή αντικατάσταση σε ανθρώπινα ωάρια, ενώ διατηρείται ακέραιο το γενετικό υλικό της γυναίκας που επιθυμεί να τεκνοποιήσει. Κατά αυτόν τον τρόπο, στο πλαίσιο της κλινικής έρευνας που διεξάγει η Institute of Life, η επιστημονική ομάδα μελετά την πιθανότητα αντιμετώπισης προβλημάτων γυναικών με υπογονιμότητα και επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης που οφείλονται σε κυτταροπλασματικές δυσλειτουργίες των ωαρίων αλλά και την εφαρμογή της μεθόδου για την πρόληψη μετάδοσης σοβαρών μιτοχονδριακών παθήσεων.

Οι γεννήσεις παιδιών με τη μέθοδο της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εξελισσόμενου ερευνητικού πρωτοκόλλου, το οποίο αφορά σε κλινική έρευνα που οδηγεί σε εγκυμοσύνη και διεξάγεται σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του ν. 3305/2005. Με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα η μέθοδος Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου δεν αποτελεί καθιερωμένη θεραπεία υπογονιμότητας, ούτε αναγνωρισμένη μέθοδο ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:06