22/09/2020 18:35:32

Το προφίλ του δράστη της Καλιφόρνια: Ζούσε σε προάστιο του Λ. Άντζελες με καλά σχολεία και ασφαλείς δρόμους

Το προφίλ του δράστη της Καλιφόρνια: Ζούσε σε προάστιο του Λ. Άντζελες με καλά σχολεία και ασφαλείς δρόμους - Media

 

Ως ένα «ήσυχο» και «έξυπνο» παιδί περιγράφουν όσοι γνώριζαν τον 16χρονο που άνοιξε πυρ σε σχολείο έξω από το Λος Αντζελες σκοτώνοντας δύο μαθητές. 

Μαθητής από το τμήμα Φυσικής είπε ότι «έμοιαζε με ένα από αυτά τα φυσιολογικά παιδιά» ενώ ένας γείτονας πρόσθεσε ότι ήταν ένα παιδί εσωστρεφές που όμως ποτέ δεν είχε υπάρξει απειλητικό. 

Ο δράστης πυροβόλησε πέντε μαθητές, επιλέγοντάς τους τυχαία απ'ό,τι φαίνεται και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Δύο από τους μαθητές έχασαν τη ζωή τους ενώ ο ίδιος ο ένοπλος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο 16χρονος ζούσε με τη μητέρα του στη Σάντα Κλαρίτα, ένα προάστιο του Λος Αντζελες με περίπου 210.000 κατοίκους που είναι γνωστό για τα καλά σχολεία, τους ασφαλείς δρόμους και τα σχετικά οικονομικά σπίτια. 

Ο πατέρας του αγοριού είχε πεθάνει πριν από δύο χρόνια ενώ τέσσερα χρόνια πριν είχε συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας βιαιοπραγίας κατά της μητέρας του αγοριού. 

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει τα κίνητρα του δράστη και το εάν υπήρχε κάποια σχέση ανάμεσα στον ένοπλο και τα θύματα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 16χρονος ενήργησε εκ μέρους κάποιας οργάνωσης ή ότι πρέσβευε κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.