search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:24
MENU CLOSE

Σάλος στην Τουρκία με κρατικό σποτ – Παρουσιάζει τη γυναίκα ως υπηρέτρια (Video)

15.11.2019 13:35
Σάλος στην Τουρκία με κρατικό σποτ – Παρουσιάζει τη γυναίκα ως υπηρέτρια (Video) - Media

 

Χαμό έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία ένα βίντεο, το οποίο ήθελε να στείλει το μήνυμα για κίνδυνο του εθισμού στα κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, κατάφερε να αναπαράγει στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα «υπηρέτρια» του «αφέντη» άνδρα της.

Το βίντεο από την κορυφαία θρησκευτική Αρχή της Τουρκίας Diyanet (Διεύθυνσης Θρησκευτικών Ζητημάτων ) κυκλοφόρησε στο Twitter στις 6 Νοεμβρίου και δείχνει ένα ζευγάρι στην Τουρκία. Μια γυναίκα με μαντίλα στο κεφάλι σερβίρει τσάι τον σύζυγό της, που κοιτάει επίμονα το κινητό του, χωρίς να της δίνει καμία σημασία.

Έπειτα, η γυναίκα του φέρνει και δυο κομμάτια κέικ κι ένα πιρούνι, καθώς εκείνος πίνει το τσάι του και αδιαφορεί. Εκείνη κάθεται δίπλα του στον καναπέ και του στέλνει σε SMS: «Μακάρι να ενδιαφερόσουν περισσότερο για τη γυναίκα σου». Τότε εκείνος σηκώνεται και κάθεται δίπλα της για να μοιραστούν το κέικ.

Ελίφ Σαφάκ: Οι γυναίκες στην Τουρκία «δεν είναι οικιακές σκλάβες»

Το βίντεο προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον τρόπο με τον οποίο περνά μηνύματα για τον ρόλο των γυναικών στην Τουρκία, σύμφωνα με το BBC. «Η γυναίκα φέρνει το τσάι. Η γυναίκα κουβαλάει το κέικ. Πότε επιτέλους θα τελειώσουμε μ’ αυτά τα στερεότυπα;», σχολίασε η δημοσιογράφος Μενεξέ Τοκιάι. «Το άσχημο κατά τη γνώμη μου εν προκειμένω δεν είναι μόνον ότι ο άνδρας κοιτά συνέχεια το κινητό του, αλλά κι ότι τον υπηρετεί διαρκώς η γυναίκα του», ανέφερε ο σχολιαστής Μουσταφά Ακιόλ. Ακόμη, για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η διάσημη Τουρκάλα συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ, καλώντας τις νεαρές συμπατριώτισσές της να απορρίψουν το «γελοίο και άκρως σεξιστικό» βίντεο. «Δεν είστε οικιακές σκλάβες. Αρκετά μ’ αυτές τις ανδροκρατικές ανοησίες!»,πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20