31/05/2020 23:50:58

Έρχεται ο «Εξολοθρευτής»; - Στρατιώτες-ρομπότ εξετάζουν για το μέλλον οι ΗΠΑ

Έρχεται ο «Εξολοθρευτής»; - Στρατιώτες-ρομπότ εξετάζουν για το μέλλον οι ΗΠΑ - Media
 
Στρατιώτες που θα μοιάζουν περισσότερο με τον cyborg (κυβερνητικός οργανισμός) της ταινίες «Εξολοθρευτής» και λιγότερο με ανθρώπους φαίνεται ότι εξετάζει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, θέτοντας, μάλιστα ως στόχο το πλάνο να έχει υλοποιηθεί ως το 2050.
 
Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου, με τίτλο «Cyborg Soldier 2050: Human/Machine Fusion and the Implications for the Future of the DOD», την οποία επικαλούνται οι Army Times αναφέρει ότι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο συνένωσης ανθρώπων με μηχανές (για παράδειγμα μέσω σύνδεσης εγκεφάλων με υπολογιστές για τον έλεγχο οχημάτων), προκειμένου να αυξήσουν δραματικά τις ικανότητες των στρατιωτών.
 
Η έκθεση συντάχθηκε από ομάδα έρευνας που μελετά την στρατιωτική βιοτεχνολογία και αναφέρεται αναλυτικά σε τέσσερις «βελτιώσεις» που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ως το 2050:
 
1. Στρατιώτες με υπεροξεία όραση.
2. Ενίσχυση της ακοής για επικοινωνίες
3. Ενίσχυση του εγκεφάλου μέσω σύνδεσή του με υπολογιστές για αμφίδρομη μεταφορά δεδομένων
4. Αναδόμηση μυικού ιστού και προγραμματισμό του ελέγχου των μυών μέσω ρομποτικής τεχνολογίας.
 
Μάλιστα, η επιστημονική ομάδα εκτιμά ότι η τεχνολογία αμφίδρομης μεταφοράς δεδομένων μεταξύ ανθρώπινου εγκεφάλου και υπολογιστών θα μπορούσε να αλλάξει όλα τα δεδομένα στα πεδία των μαχών, καθώς θα επέτρεπε στους στρατιώτες να ελέγχουν αυτόνομα μη επανδρωμένα οπλικά συστήματα και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα συστημάτων ελέγχου και διοίκησης.
 
Μάλιστα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι τεχνολογίες αυτές θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή και στα συστήματα υγείας, ωστόσο, τονίζουν ότι υπάρχει περίπτωση οι πολίτες να εναντιωθούν στους «ρομποτικούς» στρατιώτες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.