search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:45
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν (Videos)

04.12.2019 14:30
mitsotakis_7863

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που άρχισε με καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών το απόγευμα της Τετάρτης, στο Λονδίνο.

O πρωθυπουργός καθυστέρησε, καθώς συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Η συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, είχε διάρκεια περίπου 90 λεπτών και όπως φαίνεται από το βίντεο που ανήρτησε στο Facebook ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοτταρίδης, οι δύο ηγέτες αποχώρησαν χαμογελαστοί.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν πραγματοποιήθηκε με φόντο τη συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Λιβύης για τη χάραξη θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Ήδη αρχηγοί των κρατών μελών του ΝΑΤΟ υιοθέτησαν κείμενο κοινού ανακοινωθέντος κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας, παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες.

Μάλιστα, η λιθουανική προεδρία ανακοίνωσε ότι η Τουρκία συμφώνησε να εγκρίνει τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ για τις βαλτικές χώρες και την Πολωνία.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε μια «πολύ παραγωγική» συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Όπως είχε τονίσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο και όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει. Όπως μάλιστα έχει τονίσει κατά το παρελθόν «η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:45