search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:20
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ ζητούν σύγκληση του ΣΑ για τον κίνδυνο «κλιμάκωσης των προκλήσεων» της Πιονγκιάνγκ

09.12.2019 20:41
Οι ΗΠΑ ζητούν σύγκληση του ΣΑ για τον κίνδυνο «κλιμάκωσης των προκλήσεων» της Πιονγκιάνγκ - Media

 

Οι ΗΠΑ ζήτησαν σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συγκληθεί αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τον κίνδυνο μιας «κλιμάκωσης των προκλήσεων» της Βόρειας Κορέας μετά τις «πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων».

«Υπό το πρίσμα των πρόσφατων συμβάντων στην κορεατική χερσόνησο», η Ουάσινγκτον, η οποία προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Δεκέμβριο, θέλει να πραγματοποιήσει «αυτή την εβδομάδα μια συζήτηση για τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εν μέσω των νέων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, διπλωμάτες ανέφεραν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa πως ο Λευκός Οίκος μπλόκαρε τα σχέδια για τη διεξαγωγή της σύγκλησης του Συμβουλίου με αντικείμενο συζήτησης τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βόρεια Κορέα.

Ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΣΑ, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Βρετανία, επιδίωκαν το Συμβούλιο να συγκληθεί επί του θέματος αυτού αύριο Τρίτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:16