10/04/2020 23:01:12

Γυναίκα άφησε το σκυλάκι της να της γλείψει τα πόδια - Έπαθε μόλυνση και παρά λίγο να πεθάνει

Γυναίκα άφησε το σκυλάκι της να της γλείψει τα πόδια - Έπαθε μόλυνση και παρά λίγο να πεθάνει - Media

 

Μια απίστευτη περιπέτεια με την υγεία της πέρασε μια γυναίκα από το Ισραήλ. Καθόταν στην καρέκλα της και το σκυλάκι της, της έγλειψε τα πόδια όπως κάνουν όλα τα σκυλιά με τα αφεντικά τους. Ύστερα από δυο ημέρες η γυναίκα ανέβασε υψηλό πυρετό, άρχισε να πονάει παντού, ενώ το πόδι της είχε κοκκινίσει και είχε γίνει μια μεγάλη πληγή.

Πήγε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπίστωσαν πως είχε προσβληθεί από στρεπτόκοκκο. Για την ακρίβεια «Streptococcus canis», μια βακτηριακή λοίμωξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες επιπλοκές, όπως η πνευμονία και η σηψαιμία.

Όπως γράφει η Daily mail, το βακτήριο αυτό σπάνια προσβάλει τους ανθρώπους και μπορεί να μεταδοθεί από ζώο σε άνθρωπο, όπως ακριβώς την έπαθε και η γυναίκα. Ο στρεπτόκοκκος canis (S canis) στους ανθρώπους, δεν αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία και ο ακριβής επιπολασμός του είναι άγνωστος.

Στη γυναίκα χορηγήθηκαν ισχυρές δόσεις αντιβιοτικού και ύστερα από 72 ώρες οι γιατροί είπαν πως είχε διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο στρεπτόκοκος canis (canis στα λατινικά σημαίνει σκύλος) έχει συνδεθεί με λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος των σκύλων και με αποβολές και λοιμώξεις του δέρματος τους. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι σκύλοι έχουν στρεπτόκοκκο και είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι. Τα βακτήρια είναι σε θέση να περάσουν στους ανθρώπους μέσω αλλοιώσεων στο δέρμα, ή μέσω αμυχών και γδαρσιμάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.