search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:58
MENU CLOSE

Νίνα Κασιμάτη προς ΠΟΑΣΥ: «Άδικη και δυσανάλογη η στοχοποίησή μου για σκωπτικό σχόλιο που δεν αφορούσε την Αστυνομία»

11.12.2019 21:42
Νίνα Κασιμάτη προς ΠΟΑΣΥ: «Άδικη και δυσανάλογη η στοχοποίησή μου για σκωπτικό σχόλιο που δεν αφορούσε την Αστυνομία» - Media

 

Να καταδικάσουν τα κόμματα τη βουλευτή της Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη, καλεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, με αφορμή σχόλιό της στο Facebook όπου χρησιμοποιεί γνωστό σύνθημα που ακούγεται στις διαδηλώσεις κατά των ΜΑΤ. Μετά την Ένωση του Πειραιά ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία των Αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) στην οποία καλεί τη βουλευτή «να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της». Διαφορετικά απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη: «Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε».

Στην απάντησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την έκπληξή της για την δυσανάλογη και άδικη αντίδραση της Ένωσης για το εν λόγο σκωπτικό σχόλιο στο facebook σε άσχετη συζήτηση. Διευκρινίζει ότι το σχόλιό της «καμία σχέση δεν είχε ούτε καταφερόταν αντικειμενικά και υποκειμενικά στο αστυνομικό σώμα, όπως επίσης εσείς περιγράφετε, άρα και δεν συνιστά έκφραση της αντίληψής μου για την ΕΛ.ΑΣ. όπως την εκλάβατε, και γι’ αυτό λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της». Επιπλέον, σε απόδειξη του ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει το αστυνομικό Σώμα, επικαλείται ψήφισμα που πρόσφατα υπέγραψε αναφορικά με τα δίκαια, όπως αναφέρει, συνδικαλιστικά αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων του Πειραιά.

Ένωση Πειραιά: Απαιτούμε συγνώμη, το σχόλιο δεν είναι αποδεκτό από βουλευτή ούτε χάριν αστεϊσμού

Ειδικότερα, σε σχολιασμό χιουμοριστικής ανάρτησης άλλου χρήστη του facebook και για θέμα άσχετο με την Αστυνομία – αφορούσε την γκάφα της ΕΡΤ όπου η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόταν ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν περιπαικτικά, όπως και στην εν λόγω ανάρτηση, «Πόσο γκάζωσε η διεύρυνση παιδιά;» – η βουλευτής έγραψε στα σχόλια «η διεύρυνση γκαζώνει μπάτσοι-γουρούνια δολοφόνοι». Στην ανακοίνωση της Ένωσης απάντησε με ανακοίνωσή της η βουλευτής

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Πειραιά δηλώνει «έκπληξη, αποτροπιασμό, θυμό, στενοχώρια, οργή» για το σχόλιο αυτό Μεταξύ άλλων επισημαίνει

«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε ‘’Γουρούνια και Δολοφόνοι’’, αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, έχουμε οικογένειες, παιδιά, συγγενείς, φίλους, γνωστούς».

Η ανακοίνωση συνεχίζει με τρεις επισημάνσεις:

«Ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων Ελλήνων Αστυνομικών σε όλο τον Πειραιά:

α) Καταδικάζουμε με την πιο σθεναρή φωνή τέτοιες μειωτικές εκφράσεις – δηλώσεις εις βάρος μας και μάλιστα από μία κυρία Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

β) Δεν ανεχόμαστε, ούτε χάριν αστεϊσμού, τέτοιες τοποθετήσεις από μία εκπρόσωπο του Λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που σέβεται το Σύνταγμα, τους Νόμους, τους εργαζόμενους αδιακρίτως, αλλά και τον εαυτό της.

γ) Απαιτούμε μια δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Τέλος, η Ένωση αστυνομικών του Πειραιά καλεί «τη συντεταγμένη πολιτεία, όλα τα κόμματα, το προεδρείο της Ελληνικής Βουλής, τους παραγωγικούς φορείς κ.λπ. να καταδικάσουν κι αυτοί με τη σειρά τους και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες λανθασμένες, άστοχες και επικίνδυνες θέσεις, αφήνοντας στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή».

Νίνα Κασιμάτη: Άδικη και με πολιτικά ελατήρια η αντίδρασή σας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με έκπληξη διάβασα τη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, όπου με κατηγορείτε για μια γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, για τις θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας που κάνουν παράνομη χρήση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η έκπληξη έγκειται στο ότι, όπως και οι ίδιοι παραδέχεστε, αυτή τη φράση τη χρησιμοποίησα ως μέρος σκωπτικού σχολίου μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα, που προδήλως καμία σχέση δεν είχε ούτε καταφερόταν αντικειμενικά και υποκειμενικά στο αστυνομικό σώμα, όπως επίσης εσείς περιγράφετε, άρα και δεν συνιστά έκφραση της αντίληψής μου για την ΕΛ.ΑΣ. όπως την εκλάβατε, και γι’ αυτό λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της.

Αυτό που όμως με λυπεί επίσης, είναι η δυσανάλογη και άδικη αντίδρασή σας εναντίον μου με ηθικοπλαστικούς όρους σχετικά με το επάγγελμά σας, η οποία μάλλον έχει πολιτικά ελατήρια, όταν θα πρέπει να γνωρίζετε από τη θέση σας πως έχω υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών, αφού έχει περάσει μόνον ενάμισης μήνας από τότε που υπέγραψα Αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υιοθετώντας και καταθέτοντας δικό σας έγγραφο, το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά έτους 2019, με τα δίκαια συνδικαλιστικά αιτήματά σας. Σας το επισυνάπτω για υπενθύμιση, καθώς βρίσκομαι στο πλευρό σας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σας, όπως και κάθε εργαζομένου που διεκδικεί κεκτημένα δικαιώματα και επίλυση προβλημάτων, γιατί τιμώ το έργο σας και αναγνωρίζω τους κινδύνους που αντιμετωπίζετε καθημερινά. Σχετικά, θα ήθελα να σας θυμίσω επίσης, ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε κανένας νεκρός από καμία πλευρά, πολίτης ή αστυνομικός, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν άλλων κυβερνήσεων, όπου 19 αστυνομικοί είχαν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, όπως προκύπτει από τον επίσημο κατάλογο πεσόντων στον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ. Πιστεύω ότι οι αριθμοί πείθουν άπαντες για την ειδοποιό διαφορά της δικής μας αντίληψης και πολιτικής περί πραγματικής ασφάλειας όλων και έμπρακτου σεβασμού στο αγαθό της ζωής.

Δυστυχώς όμως, η πολύ πρόσφατη επικαιρότητα, με τα φαινόμενα υπερβάλλουσας βίας εκ μέρους συναδέλφων σας εναντίον πολιτών, ακόμα και σήμερα εναντίον νοσοκομειακών γιατρών, δείχνει ότι η υπόθεση του εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας δεν έχει τελειώσει ή μπορεί και να πηγαίνει πολλά βήματα πίσω. Όπως καλά γνωρίζετε, κάποτε, και μέχρι το ν.2265/1994 με τον οποίον θεσμοθετήθηκε ο συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ, όσοι αστυνομικοί ζητούσαν τον εκδημοκρατισμό του Σώματος, διώκονταν ως απείθαρχοι και παραβατικοί. Από την πλευρά μου δηλώνω πως θα συνεχίσω να πρεσβεύω προοδευτικές και δημοκρατικές θέσεις προκειμένου εσείς, οι άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., να μπορείτε να ασκείτε ελεύθερα τα συνδικαλιστικά σας δικαιώματα και καθήκοντα, γι’ αυτό και αναμένουμε από εσάς να αναδεικνύετε μέσα από τη συνδικαλιστική σας δράση τα φαινόμενα εκείνα που όντως εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία και θέτουν σε κίνδυνο – πλέον και εσωτερικά ανέλεγκτα – τη ζωή των πολιτών και τη δική σας.

Όλα τα υπόλοιπα, η δημοκρατική πορεία, ευαισθησία και διαδρομή του καθενός από εμάς, είναι γνωστά και κρινόμαστε καθημερινά από την ελληνική κοινωνία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:58