search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:27
MENU CLOSE

Πέτσας: Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα

03.01.2020 11:16
4996333.jpg

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσεις για τα εθνικά θέματα, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα υπάρχει το ενδεχόμενο στις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών να τεθεί και το θέμα του εκλογικού νόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις ΗΠΑ όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά επίσης τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Στις συναντήσεις θα αναδειχθούν οι θέσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ενώ θα συζητηθούν και οικονομικά θέματα. Θύμισε ότι η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει «προκλητική» τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης και δήλωσε ότι στόχος είναι επιβεβαιωθεί αυτή η θέση από τον Ντ. Τραμπ.

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες σημείωσε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη παραμένει ισχυρή, ενώ αναφέρθηκε στις θετικές αλλαγές στην οικονομία, επικαλούμενος την μεγάλη άνοδο του χρηματιστηρίου το 2019 αλλά και την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Όπως σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει ένα πολιτικό και διπλωματικό μαραθώνιο για να ενισχυθούν οι στρατηγικές συμμαχίες και να προσελκυστούν επενδύσεις.

Αναφερόμενος στον EastMed, είπε ότι η συμφωνία είναι αποτέλεσμα προσπαθειών ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία επτά χρόνια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50