search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:44
MENU CLOSE

Ισραήλ: Συμμαχία των κομμάτων της Αριστεράς ενάντια στο Νετανιάχου ενόψει των εκλογών του Μαρτίου

13.01.2020 09:59
Ισραήλ: Συμμαχία των κομμάτων της Αριστεράς ενάντια στο Νετανιάχου ενόψει των εκλογών του Μαρτίου - Media

 

Το ισραηλινό Εργατικό Κόμμα και το αριστερό κόμμα Μερέτς ανακοίνωσαν σήμερα τη συμμαχία τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 2ας Μαρτίου με στόχο να αντιταχθούν στον δεξιό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Αμίρ Πέρετς, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος-Γκεσέρ, και ο επικεφαλής του Μερέτς, ο Νίτσαν Χόροβιτς, θα παρουσιάσουν ένα κοινό ψηφοδέλτιο με την ονομασία «EMET» (αλήθεια) στις επόμενες εκλογές, γνωστοποίησαν οι δύο σχηματισμοί με κοινή ανακοίνωσή τους.

«Οι Περέτς και Χόροβιτς σκοπεύουν να υπογραμμίσουν το ενωτικό μήνυημα και την ελπίδα για πολιτική αλλαγή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ισραηλινή πολιτική σκηνή βρίσκεται σε αναβρασμό πριν από τις νέες βουλευτικές εκλογές, τις τρίτες μέσα σ’ έναν χρόνο, οι οποίες προκηρύχθηκαν μετά την αποτυχία του Νετανιάχου και του κεντρώου αντιπάλου του, του Μπένι Γκαντς, να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:43