24/01/2021 08:30:44

Η ΕΡΤ δημιουργεί θυγατρική για παραγωγές και αγορά προγράμματος

Η ΕΡΤ δημιουργεί θυγατρική για παραγωγές και αγορά προγράμματος - Media

 

Η σύσταση θυγατρικής εταιρείας είναι το απαραίτητο βήμα για να επανέλθει η ΕΡΤ στο πεδίο της παραγωγής και να μην εξαρτάται από τις αναθέσεις σε εταιρείες.

Η εταιρεία αυτή, η ΕΡΤ Studios, θα μπορεί εκτός των άλλων να παράγει πρόγραμμα για τρίτους ή να αγοράζει πρόγραμμα για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Η Grant Thornton στο σχέδιο που καταθέτει αναφέρεται στο BBC, το οποίο μέχρι το 2017 διέθετε ένα τμήμα παραγωγής, το BBC Production.

Το 2017 οι δραστηριότητες και το προσωπικό του εν λόγω τμήματος μεταφέρθηκαν σε μια θυγατρική εταιρεία, την BBC Studios Limited, η οποία εκτός από την ανάπτυξη και την παραγωγή προγραμμάτων περιεχομένου για το BBC ήταν σε θέση να δημιουργεί και προγράμματα για λογαριασμό άλλων ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

Και το 2018 η BBC Studios Limited συγχωνεύθηκε με την BBC Worldwide Limited (θυγατρική του BBC).

Οι παραπάνω κινήσεις του BBC έγιναν προκειμένου να του επιτρέψουν να συμβαδίζει με την αγορά και έθεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Οργανισμού παραγωγής και διανομής περιεχομένου, ο οποίος προσφέρει ετησίως πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ως κέρδη (EBITDA).

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.