search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:52
MENU CLOSE

Βίντατζ κέικ με γκαζόζα και λάϊμ

17.01.2020 11:43
Βίντατζ κέικ με γκαζόζα και λάϊμ - Media

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι βούτυρο

3 φλιτζάνια ζάχαρη

5 αυγά

3 φλιτζάνια φαρίνα

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάϊμ ή λεμόνι

1/2 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμόνι (προαιρετικά)

¾ φλιτζανιού 7up ή γκαζόζα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Με το μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη μορφή.

Προσθέστε τα αυγά, ένα – ένα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και ύστερα το χυμό και το ξύσμα, αν χρησιμοποιήσετε.

Βάλτε διαδοχικά το αλεύρι και τη γκαζόζα μέχρι να χτυπηθούν καλά.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη φόρμα και ψήστε το για περίπου 1 ώρα ή 1 ώρα και 15 λεπτά.

Κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, για να σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί καλά.

Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.

 

Συμβουλή

Μπορείτε να το περιχύσετε με γλάσσο που θα φτιάξετε με: 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και 1-2 κουταλιές της σούπας γκαζόζα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07