21/02/2020 14:51:23

Αχτσιόγλου για ασφαλιστικό: Έρχεται ο λογαριασμός για χαμηλοσυνταξιούχους-ελ. επαγγελματίες

«Πυρά» Αχτσιόγλου κατά Βρούτση: Μειώνεται το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά - Media
 
Την εκτίμηση ότι το νέο ασφαλιστικό θα περιλαμβάνει επιβαρύνσεις για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών εξέφρασε η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
 
Συγκεκριμένα, κατά την κ. Αχτσιόγλου, «μετά τις επιλεκτικές διαρροές η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ο λογαριασμός έρχεται ιδίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
 
Η μόνιμη 13η σύνταξη καταργείται άρα η μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων χάνουν μια ολόκληρη σύνταξη. Μέρος μόνο των χρημάτων αυτών θα κατευθυνθεί επιλεκτικά, αλλά όχι σε χαμηλές συντάξεις, οδηγώντας έτσι σε μια ανάποδη αναδιανομή.
 
Την ίδια στιγμή έρχεται και η αχρείαστη αύξηση των εισφορών κατά 20% για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και η επαναφορά του άδικου συστήματος των κλάσεων που ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα σε βάρος των χαμηλότερων.
 
Με δυο λόγια, παρά τον επικοινωνιακό ορυμαγδό, η πραγματικότητα θα είναι οδυνηρή για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών, εκτός και αν είναι μετακλητοί των υπουργικών γραφείων όποτε και θα βολευτούν λαμβάνοντας και μισθό και σύνταξη.
 
Οι υπόλοιποι θα μείνουν με την απορία γιατί αλλιώς τα έλεγε ο κος υπουργός».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.