search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:58
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Η ΛΑΡΚΟ να γίνει κοινωνική περιουσία (Photos/Video)

25.01.2020 09:48
Κουτσούμπας: Η ΛΑΡΚΟ να γίνει κοινωνική περιουσία (Photos/Video) - Media

 

Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την εταιρεία. Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησε η πορεία των εργαζομένων από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα. Το συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή ολοκληρώθηκε γύρω στις 13:30.

Νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που δίνουν σήμερα μια μαζική μαχητική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση και εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των εργασιακών τους σχέσεων, δικαιωμάτων και βεβαίως την υπεράσπιση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας».

«Η ΛΑΡΚΟ, αυτή η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να είναι κοινωνική περιουσία, να είναι κοινωνική ιδιοκτησία, ενταγμένη σε ένα κεντρικό επιστημονικό σχέδιο, με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία και στον πραγματικό έλεγχο και αυτής της επιχείρησης. Διότι μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας, να υπάρξει πραγματική ευημερία για τον ελληνικό λαό» κατέληξε στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε την Παρασκευή ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ με την μέθοδο της εκκαθάρισης εν λειτουργία. Θα ακολουθήσει η πώληση στοιχείων ενεργητικού σε δύο «πακέτα», το εργοστάσιο και το ορυχείο, με διαγωνισμό που θα γίνει την ίδια ημέρα και με δυνατότητα κάποιος επενδυτής να αγοράσει και τα δύο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:57