search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:01
MENU CLOSE

Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ είχε κακομεταχειριστεί στο παρελθόν τον ίδιο ανήλικο

26.01.2020 22:59
Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ είχε κακομεταχειριστεί στο παρελθόν τον ίδιο ανήλικο - Media

 

Ο 30χρονος αστυνομικός που χαστούκισε τον 11χρονο στο Μενίδι είχε κατηγορηθεί το καλοκαίρι του 2018 ότι είχε κακομεταχειριστεί τον …ίδιο ανήλικο!

Αυτό φαίνεται να προκύπτει -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- από αναφορές συναδέλφων του.

Ο αστυνομικός είχε τότε ακινητοποιήσει όχημα στο οποίο επέβαινε ο συγκεκριμένος ανήλικος και το οποίο οδηγούσε ένας φίλος του ηλικίας περίπου 11-12 ετών.

Ο 30χρονος αστυνομικός προσήγαγε τα δύο παιδιά στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών όπου φαίνεται να συγκεντρώθηκαν συγγενείς των δύο παιδιών.

Είχε τραβήξει το αυτί του

Ο παππούς του 11χρονου είχε κατηγορήσει τότε τον αστυνομικό ότι είχε τραβήξει το αυτί του εγγονού του. Μάλιστα, τότε είχε διαταχθεί και ΕΔΕ εναντίον του ίδιου ένστολου με άγνωστη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 30χρονος αστυνομικός φέρεται να σταμάτησε τους ίδιους ανηλίκους με την «υπόνοια» ότι ήταν οι δράστες διάρρηξης ΙΧ σε γειτονικό σημείο. Κι όπου φαίνεται να συνάντησε τον παλιό του… γνώριμο ανήλικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο εν λόγω αστυνομικός -επικεφαλής της ΔΙΑΣ- είχε κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό ζευγαριού, το 2016, και μάλιστα είχε αθωωθεί. 

Σημειώνεται ότι τόσο ο δράστης όσο και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ την υπόθεση διερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Κρύφτηκαν για να γλιτώσουν το αυτόφωρο»

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αναζήτησαν από την πρώτη στιγμή στα σπίτια τους τους τέσσερις συναδέλφους τους.

Χωρίς αποτέλεσμα καθώς όλοι τους «κρύβονταν για να γλιτώσουν το αυτόφωρο».

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, συγγενής ενός εξ αυτών ανέφερε πως δεν έμενε εκεί αστυνομικός. 

Τελικά, οι τρεις εντοπίστηκαν. Όχι όμως και ο τέταρτος που «συνελήφθη» από κάμερες να χτυπά το παιδί. 

«Ο ίδιος αστυνομικός τον χτύπησε δύο φορές»

Ο ίδιος αστυνομικός τον χτύπησε δύο φορές, είπαν οι γονείς του άτυχου ανήλικου που έτρεξε στους γονείς του ζητώντας βοήθεια. 

Το παιδί, που -όπως είπε η μητέρα του- λιποθύμησε μόλις έφτασε στο σπίτι του, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. 

Χρυσοχοϊδης: Όποιος χτυπά ανήλικα δεν χωρά πουθενά

Μετά τον αποτροπιασμό που προκάλεσε το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φαίνεται αστυνομικός της ΔΙΑΣ να χαστουκίζει 11χρονο Ρομά σε δρόμο στο Ζεφύρι, σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει: «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:59