search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:32
MENU CLOSE

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τα επεισόδια στη Μόρια

10.02.2020 20:28
Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τα επεισόδια στη Μόρια - Media

 

Το Iνστιτούτο Oικονομικής, Kοινωνικής Δικαιοσύνης και Ελληνισμού «Ευνομία» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου στη Λέσβο.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η   «Ευνομία αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα των καταστάσεων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και εμπράκτως στέκεται δίπλα στους νησιώτες μας».

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρωί, 10-2-2020 υπέβαλε δια του Προέδρου της , κ. Λάκη Κομνηνού συνοδευόμενου από την δικηγόρο κα Νούκα Αριάδνη, Αντιπρόεδρο της Ευνομίας και των μελών του ΔΣ κ. Οικονομίδη Πέτρου και κ. Αννουσάκη Ιωάννη , στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μηνυτήρια αναφορά για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα την 3-2-2020 στην Λέσβο, στην τοποθεσία Καρά Τεπέ και στην Μόρια .

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, ως φυσικού αυτουργού και κάθε τρίτου με οιαδήποτε μορφής συμμετοχική δράση

Οι ποινικά κολάσιμες πράξεις για τις οποίες ζητήθηκε η η διερεύνηση και διελεύκανση είναι

η διατάραξη κοινής είρηνης
η απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος
η απόπειρα έκρηξης σε βαθμό κακουργήματος
Στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς έγινε λεπτομερής ακριβής καταγραφή των γεγονότων συνοδευόμενη με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και τέλος επισημάνθηκε ότι η κρινόμενη περίπτωση, τυγχάνει ανάγκης άμεσης διερεύνησης , λαμβανομένων υπόψη

Α. τα δημοσίως καταγγελλόμενα από τον Σύμβουλο Θεμάτων Ασφαλείας, κ. Αλέξανδρο Νίκλαν, ήτοι

η εξέγερση των αλλοδαπών στη Λέσβο είχε χαρακτηριστικά σχεδιασμού στρατιωτικής επιχείρησης
κατάφεραν να καταλάβουν σημεία της πόλης και επιχείρησαν να προκαλέσουν βλάβες σε δομές της περιοχής, με την ΔΕΗ να γλιτώνει παρά την αδιαμφισβήτητη προσπάθεια εμπρησμού.
κινήθηκαν σε διαφορετικά σημεία και χώρους και όχι ως συντεταγμένη πορεία – διαδήλωση, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανάσχεσή τους από τις δυνάμεις ασφαλείας
κινήθηκαν σε τρία σημεία και στο τέλος με κυκλωτική κίνηση προς τα πίσω στη Μόρια με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέα εστία ταραχών.
στην εξέγερση συμμετείχαν άνδρες κυρίως νεαρής ηλικίας έχοντας μπροστά σαν ασπίδες γυναίκες και παιδιά (τακτική που χρησιμοποιούν τρομοκράτες που μάχονται στη Μέση Ανατολή).
Β. το γεγονός ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η καταγγελία κυβερνητικών προσώπων και προσώπων της τοπικής κοινωνίας, ότι επρόκειτο για υποκινούμενη εξέγερση από ΜΚΟ λόγω της τροπολογίας που ψηφίστηκε στην Βουλή περί του ελέγχου τους. Και βεβαίως αυτή είναι η “καλή” προσέγγιση και θεώρηση των γεγονότων. Διότι, αν ληφθεί υπόψη η συμπεριφορά του τουρκικού κράτους απέναντι στην Χώρα μας καθώς και οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ απειλές του κ. Ερντογάν, ότι θα αποστείλει στην Ευρώπη 3,6 εκατομμύρια αλλοδαπούς, -οι οποίοι θα εισέλθουν αρχικά στην χώρα μας- τότε τα σενάρια παύουν να έχουν “καλή” προσέγγιση και τίθεται θέμα ασφάλειας αρχικά των νησιωτικών περιοχών της χώρας και κατά προέκταση όλης της Ελλάδος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10