search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:48
MENU CLOSE

Η μηχανή του γκαζόν κατακρεούργησε το χέρι 4χρονου παιδιού – Οι γιατροί κατάφεραν να το κάνουν και πάλι λειτουργικό (Photos)

11.02.2020 16:53
Ο τρισδιάστατος υπέρηχος δεν αποκάλυψε μόνο το φύλο αλλά και τις διαθέσεις του μωρού (Photos) - Media

 

Ο 4χρονος Shaurya Undre έπαιζε με τη μηχανή κοπής γκαζόν, που ο πατέρας του είχε αφήσει ανοιχτή για να πάει να κάνει μια δουλειά μέσα στο σπίτι. Πριν καν καταλάβει τι είχε συμβεί το χλοοκοπτικό μηχάνημα ρούφηξε το αριστερό του χέρι και το κατακρεούργησε.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Noble στο Manjri της Ινδίας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως παρά τον ακρωτηριασμό του ο μικρός ήταν και τυχερός επειδή το μηχάνημα δεν είχε πειράξει το χέρι από τον καρπό και πάνω.

Τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο και ύστερα από 8 ώρες μικροχειρουργικής επέμβασης κατάφεραν να συγκολλήσουν όλα τα νεύρα, όλα τα αγγεία και όλες τις φλέβες του χεριού. Χρησιμοποίησαν μοσχεύματα δέρματος και φλέβες από το πόδι του για να διορθώσουν το ακρωτηριασμένο χέρι

Ο μικρός σε λίγες εβδομάδες θα μπορούσε να κινεί πλήρως το χέρι και τα δάχτυλα του σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

Οι γιατροί μπορούν να κάνουν θαύματα. Το 2015 μια ομάδα χειρουργών κατάφερε να σώσει το αριστερό χέρι ενός άνδρα κολλώντας το για έναν μήνα επάνω στο πόδι του. Αφού το χέρι αιματώθηκε και η κυκλοφορία του αίματος γινόταν κανονικά το ξεκόλλησαν από το πόδι και το κόλλησαν λειτουργικό πλέον, στη θέση του.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:48