search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:24
MENU CLOSE

Σαν σήμερα «γεννήθηκε» το heavy metal – Κυκλοφόρησε το διαβόητο «Black Sabbath» (Video)

13.02.2020 15:47
Σαν σήμερα «γεννήθηκε» το heavy metal - Κυκλοφόρησε το διαβόητο «Black Sabbath» (Video) - Media
 
Ήταν Παρακσευή και 13 Φεβρουαρίου του 1970 όταν η ροκ μουσική άλλαξε για πάντα, με την κυκλοφορία του πρώτου ομώνυμου δίσκου των Βlack Sabbath, δίσκου ο οποίος θεωρείται ως ο «ασθενής μηδέν» για τη γέννηση του heavy metal.
Ηχογραφημένος μέσα σε 12 ώρες και για ελάχιστα χρήματα, ο δίσκος αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για κάθε μορφή heavy μουσικής από το 1970 ως σήμερα και παρά τις αρχικές αρνητικές κριτικές μια από τις πλέον ιστορικές ηχογραφήσεις.
 
Ο κιθαρίστας Tony Iommi πήρε το μουσικό σχήμα του «τριτόνου του διαβόλου» (devil’s tritone), το προσάρμοσε στις blues αναφορές του, το συγκρότημα παραμόρφωσε όσο μπορούσε τα όργανά του ο τραγουδιστής Ozzy Osbourne τραγούδισε για τον Διάβολο και το heavy metal γεννήθηκε.

Μάλιστα, οι ουκ ολίγες αναφορές του συγκροτήματος στον Εωσφόρο ξεσήκωσε πραγματική θύελλα αντιδράσεων και κόλλησε στο συγκρότημα την ταμπέλα των «σατανολατρών», παρά τις περί του αντιθέτου διαμαρτυρίες των μελών του.
 

Παρά το γεγονός αυτό όμως, αλλά και τις κακές κριτικές, οι Black Sabbath έγιναν τρομερά δημοφιλείς από την πρώτη στιγμή, καθώς η αποπνικτική μουσική τους και οι εφιαλτικοί στίχοι τους έμοιζαν να εκφράζουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του τέλους της δεκαετίας του 1960.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:21