search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:24
MENU CLOSE

Mega Channel: Τι έδειξε την πρώτη εβδομάδα της ζωής του το 1989, τι τηλεθέαση έκανε

14.02.2020 19:15
Mega Channel: Τι έδειξε την πρώτη εβδομάδα της ζωής του το 1989, τι τηλεθέαση έκανε - Media

 

Η επιστροφή του Mega είναι γεγονός. Το «μεγάλο» κανάλι βρίσκεται πλέον στους δέκτες μας και από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμά του.  

Το πρόγραμμα για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, έχει ήδη ανακοινωθεί και περιλαμβάνει ειδησεογραφικές εκπομπές, αθλητικά προγράμματα, δελτία ειδήσεων, ελληνικές και ξένες ταινίες, αλλά και σειρές που αγαπήθηκαν από το κοινό, όπως οι «Σαββατογεννημένες», το «Παρά Πέντε», το «50-50», το «Ρετιρέ», η «Μαρία την Άσχημη» και άλλες. 

Αν και οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, είναι αναπόφευκτη, σχεδόν αυτοματοποιημένη, η σύγκριση με το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας του καναλιού, τον Νοέμβριο του 1989. Τότε που ξεκινούσε στις τρεις το μεσημέρι, τις καθημερινές και στις 13:30 το Σαββατοκύριακο κι έκλεινε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Με δύο μόνο ελληνικά σήριαλ, τρία τηλεπαιχνίδια και πολλές ξένες σειρές έδειξε τα… δόντια του από την πρώτη μέρα. Οι μετρήσεις θεαματικότητας για την πρώτη μέρα λειτουργίας (Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 1989), σύμφωνα με το tvhistory είναι ενδεικτικές:

  • ΜΕGA 36,2%
  • ΕΤ-1 26,25%
  • ΕΤ-2 11,09%

Το ίδιο σκηνικό και στις διαφημίσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Media Services» η διαφημιστική δαπάνη της πρώτης μέρας λειτουργίας του είναι χαρακτηριστική.

  • Στο MEGA προβλήθηκαν 120 διαφημιστικά μηνύματα (364.781 δρχ τα 30’’) που απέφεραν έσοδα 39.250.000 δρχ
  • Στην ΕΤ-1 προβλήθηκαν 134 διαφημιστικά μηνύματα (664.116 δρχ τα 30’’) με έσοδα 79.738.000 δρχ
  • Στην ΕΤ-2 προβλήθηκαν 32 διαφημιστικά μηνύματα (490,173 δρχ τα 30’’) με έσοδα 14.542.000 δρχ, και
  • Στην ΕΤ-3 προβλήθηκαν δύο διαφημιστικά μηνύματα (73.560 δρχ τα 30’’) με έσοδα 128.000 δρχ.

Μία εβδομάδα νωρίτερα η ΕΤ-1 είχε 146 διαφημιστικά μηνύματα και η ΕΤ-2 πενήντα.

Το τρέιλερ των πρώτων εκπομπών:

Οσο για το πρόγραμμα χωριζόταν σε ζώνες. Από τις 3 έως τις 4 το απόγευμα προβαλλόταν η σειρά «Διάστημα 1999» που την είχαν ξαναδεί παλαιότερα οι τηλεθεατές στην κρατική τηλεόραση. Μεταδιδόταν Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Την Τρίτη υπήρχε ένα επεισόδιο του Ταρζάν και την Πέμπτη οι Ντιούκς

Από τις 4 ακολουθούσε ένα ημίωρο με κινούμενα σχέδια. Μπάτμαν την Δευτέρα, Θάντερμπερντ (Τρίτη και Πέμπτη), Σούπερ Ηρωες (Τετάρτη), Σούπερμαν (Παρασκευή) Στις 4.30 και για μία ώρα υπήρχε το Mega Hits, εκπομπή για τη μουσική με βίντεο κλιπ.

Στις 5.30 ξεκινούσε η Βραζιλιάνικη σαπουνόπερα «δικαίωμα στην αγάπη» σε 160 συνέχειες.

Από τις 6.05 και για τα επόμενα 25 λεπτά προβάλλονταν αμερικάνικες ημίωρες χιουμοριστικές σειρές. Σλενζ Χάμερ (Δευτέρα), «Κέιτ και Αλις» (Τρίτη), «Με δύο μπαμπάδες» (Τετάρτη), «Ατακτα παιδιά» (Πέμπτη), «Οι γκαρσόνες» (Παρασκευη»),

Κάθε μέρα στις 6.30 προβαλλόταν η Αμερικανική κοινωνική σειρά «Κάπιτολ» κι αμέσως μετά το ωριαίο «Φάλκον Κρεστ».

Στις 8 ήταν η σειρά των τηλεπαιχνιδιών για τα οποία θα γράψουμε ξεχωριστά. Κάθε Δευτέρα «Γράμματα και Αριθμοί», Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή «Λαβύρινθος», Τετάρτη και Σάββατο «Τηλεμπλόφες» και Πέμπτη το «Θησαυρόλεξο»

Στις 8.30 υπήρχε ημίωρο Δελτίο Ειδήσεων (Τα γεγονότα στις 8.30), ενώ από τις 9 το βράδυ το πρόγραμμα είχε διαφοροποιήσεις:

Από τις 9 το βράδυ κάθε Τρίτη και Πέμπτη υπήρχαν οι «Διαξιφισμοί», πολιτικό τοκ σώου με τους Ν.Χατζηνικολάου και Παντελή Καψή, την Τετάρτη το «Παράθυρο στα σπορ» με τον Κώστα Βερνίκο και την Παρασκευή η επίσης αθλητική εκπομπή συνεντεύξεων «Στα 11 βήματα» με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα.

Η βραδιά συνεχιζόταν:

  • Δευτέρα: Ελληνική Ταινία και στη συνέχεια τις αστυνομικές σειρές «ιδιωτικός ντεντέκτιβ Σπένσερ» και «Αντίζηλοι»
  • Τρίτη: Τρία αμερικάνικα σήριαλ, «Τα διαμάντια», «Οι σκληροί του Σικάγο» και «Κουνγκ Φου» που επίσης είχε προβληθεί από την κρατική τηλεόραση
  • Τετάρτη: Ξένη ταινία και το σήριαλ αυτοτελών επεισοδίων «Η επιστροφή του Αγίου»
  • Πέμπτη: Το ξενοδοχείο (δραματική κομεντί), «Χάντερ» (αστυνομικό) και «Θρίλερ»
  • Παρασκευή: «Δύσκολα χρόνια» (Αυστραλιανή μίνι σειρά), «Οι δύο αστυνομικίνες» (αυτοτελή επεισόδια)

Το Σαββατοκύριακο, το κανάλι άνοιγε στη 1.30 το μεσημέρι με Στρουμφ (Σάββατο) και «Μάπετ Σώου» (Κυριακή). Στις 2 το μεσημέρι υπήρχε η Αυστραλιανή σειρά «Ιπτάμενοι Γιατροί» (Σάββατο) και τα ντοκιμαντέρ του «Νάσιοναλ Τζεογράφικ». Στις 3 οι «Ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι» (Σάββατο) και το γουέστερν «Η μεγάλη κοιλάδα» (Κυριακή).

Το Σάββατο ακολουθούσε η τρίωρη αθλητική εκπομπή «Mega Super Sport» με παρουσιαστή τον Αλκη Πασαλίδη. Στην εκπομπή προβάλλονταν στιγμιότυπα από το Αγγλικό ποδόσφαιρο και μεγάλα ματς του ΝΒΑ. Στις 7 τη σκυτάλη παραλάμβανε η Λιάνα Κανέλη με το «ψηλά τα χέρια» για να ακολουθήσουν Ελληνική και ξένη ταινία και η «Χαβάη 5-0».

Την Κυριακή στις εννιά το βράδυ ξεκινούσε η εκπομπή «Αθλητικό Πανόραμα» με στιγμιότυπα από τους αγώνες της Κυριακή με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα και τον Νικήτα Γαβαλά, ενώ στις 10 υπήρχε Ξένη Ταινία και αμέσως μετά τα μεσάνυχτα η σειρά «Λου Γκραντ» δημοφιλής και στην Ελλάδα από το πέρασμά της από την κρατική ΕΡΤ

Δείτε το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας ζωής του ΜEGA από την Δευτέρα έως και την Κυριακή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:24