26/01/2021 20:02:30

Νέο…κόμμα στις 7 Μαρτίου - Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα 

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στο Mega  - Media

 

Νέα πολιτική κίνηση που θα λειτουργεί ως «προγεφύρωμα» ένταξης νέος στελεχών στην Κουμουνδούρου αναμένεται να ανακοινώσει ο βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από τους ΑΝ.ΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, πιθανότατα στις 7 Μαρτίου. 

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει στη Λάρισα εκλογική περιφέρεια του βουλευτή, ενώ αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο Αλ. Τσίπρας, που θα βρσίκεται ούτως ή άλλως στον θεσσαλικό κάμπο, καθώς θα συμμετέχει στο αγροτικό συνέδριο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήδη συλλέγει υπογραφές - είναι περί τις 100 - και όσα κάνει είναι σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος, που φαίνεται να ψάχνει διαρκώς μικρές ευκαιρίες διεύρυνσης. 

Σύμφωνα με την στήλη Θεωρείο της «Καθημερινής» ο στόχος της κίνησης είναι να συσπειρώσει στελέχη που προτιμούν να ενταχθούν εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω μίας νέας τάσης και όχι απευθείας, καθώς δεν ανήκουν στην Αριστερά. Ανάμεσα στις υπογραφές είναι η πρώην Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη προερχόμενη και αυτή από τους ΑΝ.ΕΛ, ο Γ. Μοίρας, επίσης στέλεχος του Καμμένου, ενώ υπάρχουν και αρκετοί κεντρώοι. 

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η κίνηση θέλει να έχει «κεντρώα» χαρακτηριστικά είναι προφανές πως μπορεί να προσελκύσουν και κεντροδεξιούς που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είναι κοντά στη σημερινή ΝΔ. 

Οι πρώην της ΝΔ 

Η κίνηση Κόκκαλη, πάντως δεν συμπλέει με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους πρώην ΝΔ. Ο πιο δραστήριος από αυτούς, ο Ευ. Αντώναρος συνομιλεί τακτικά με κάποια στελέχη που ανήκαν στην Κεντροδεξιά όπως ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος και ο Χρήστος Ζώης, αλλά δεν υπάρει πρόθεση συμμετοχής σε τέτοιες κινήσεις. Ο λόγος; Θεωρούν τους προερχόμενους από τους ΑΝ.ΕΛ… δεξιούς. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.