search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:55
MENU CLOSE

Συναγερμός από θαλάσσιο «τέρας» που ξεβράστηκε σε παραλία – Γιατί είναι κίνδυνος για τα σκυλιά (Photos)

25.02.2020 16:02
Συναγερμός από θαλάσσιο «τέρας» που ξεβράστηκε σε παραλία - Γιατί είναι κίνδυνος για τα σκυλιά (Photos) - Media
 
Ένα «τέρας» που ξεβράστηκε σε πολυσύχναστη παραλία προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον επιστημόνων, οι οποίο, ωστόσο, μόλις κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το πλάσμα εξέδωσαν προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες σκύλων της περιοχής.
Όλα άρχισαν όταν ένας κάτοικος της περιοχή της Λέιτον Μπιτς στην Αυστραλία ανέβασε στο Facebook τη φωτογραφία ενός εντελώς «ξένου» πλάσματος το οποίο είχε ξεβραστεί στην ακτή, διερωτόμενος τι ήταν.
Το ερώτημα προκάλεσε το ενδιαφέρον και επιστημόνων, οι οποίοι εκτιμούν ότι το «τέρας» είναι λαγός της θάλασσας, ένα είδος μαλακίου που μοιάζει με γυμνοσάλιαγκα και ζει στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού.
Το συγκεκριμένο είδος παράγει ένα μωβ υγρό το οποίο είναι τοξικό για τα σκυλιά και τους ανθρώπους. Το υγρό αυτό παράγεται όταν το ζώο αισθάνεται απειλημένο και είναι μηχανισμός άμυνας.
 
Αν σκυλί καταπιεί ποσότητα αυτού του υγρού, τότε αρχικά αρχίζει να παράγει πολύ σάλιο, εν συνεχεία παρουσιάζει τρέμουλο και σπασμούς και μπορεί ακόμα και να πεθάνει αν η ποσότητα είναι μεγάλη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:54