01/10/2020 00:37:31

Το πιο «γοτθικό» πουλί στον κόσμο κινδυνεύει με εξαφάνιση (Photos)

Το πιο «γοτθικό» πουλί στον κόσμο κινδυνεύει με εξαφάνιση (Photos) - Media

 

Αν η εικόνα του σας φέρνει στο μυαλό αρπακτικά πουλιά, όπως γύπες και όρνεα, δεν θα μπορούσατε να κάνετε μεγαλύτερο λάθος, καθώς το πουλί αυτό είναι... παπαγάλος.

Η επίσημη ονομασία του είναι παπαγάλος του Πεσκέ, ωστόσο, όχι άδικα, είναι γνωστός ως ο «παπαγάλος δράκουλας», λόγω του γυμνού από φτερά, μαύρου κεφαλιού του, του τεράστιου ράμφους του και των... γοτθικών χρωμάτων του που φέρνουν στην... κάπα του διαβόητου βρυκόλακα.

Παρά το όνομά του, πάντως, ο «παπαγάλος δράκουλας» δεν τρέφεται με αίμα, καθώς η αγαπημένη του τροφή είναι τα σύκα ενώ εντοπίζεται κυρίως στην Παπούα Νέα Γουινέα και όχι στα άγρια βουνά της Τρανσυλβανίας.

Δυστυχώς για τους φίλους του goth παπαγάλου, πλέον κατατάσσεται στα «ευάλωτα» είδη, καθώς οι πληθυσμοί του μειώνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, λόγω υπερθήρευσης για τα φτερά του, αλλά και ως κατοικίδιο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.