search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:35
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ύποπτα κρούσματα σε Κεφαλονιά-Κέρκυρα – Επισκέπτες του πατρινού καρναβαλιού

06.03.2020 17:17
Κορωνοϊός: Ύποπτα κρούσματα σε Κεφαλονιά-Κέρκυρα - Επισκέπτες του πατρινού καρναβαλιού - Media

 

Εικοσιπεντάχρονος φοιτητής από τα ΤΕΙ Ληξουρίου νοσηλεύεται από το βράδυ της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Αργοστολίου ως ύποπτο κρούσμα για τον κορωνοϊό.

Στο Νοσοκομείο σήμανε συναγερμό και βρίσκονται επί ποδός και σε αναμονή των αποτελεσμάτων του δείγματος του 25χρονου που εστάλη το πρωί της Παρασκευής στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kefalonianmantata.gr ο 25χρονος, ο οποίος είχε μεταβεί για το καρναβάλι στην Πάτρα, μετά την επιστροφή στο Ληξούρι, (διαμένει εκεί), αισθάνθηκε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Παρέμεινε εμπύρετος στο σπίτι και το απόγευμα της Πέμπτης μετέβη στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ενημέρωσαν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο τον ΕΟΔΥ και άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο (ειδικά εξοπλισμένο για την περίπτωση) στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης κατάστασης για το περιστατικό, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και νοσηλεύεται στην ειδικά διαμορφωμένη Παλιά Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 25χρονος έχει έντονα τα συμπτώματα της γρίπης και αναμένεται αργά το απόγευμα να βγουν τα αποτελέσματα του δείγματος από το Παστέρ.

Με σύμπτωμα πυρετού πήγε την Πέμπτη στο νοσοκομείο της Κέρκυρας μια νεαρή, η οποία όπως ενημέρωσε τους γιατρούς είχε βρεθεί πρόσφατα στη Πάτρα για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το startmediacorfu.gr.

Άμεσα τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η νεαρή η οποία είχε 37 πυρετό , οδηγήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου όπου νοσηλευτές και γιατροί φορώντας γάντια , γυαλιά, μάσκα , χειρουργική μπλούζα πήραν το ιστορικό και την εξέτασαν.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε εκ νέου ο ΕΟΔΥ και η νεαρή θα παραμείνει στο σπίτι της για δέκα περίπου μέρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15